Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

MIKTH ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ


        
Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Παγκρητίου Ενώσεως εκπροσωπεί την Παγκρητική Ιδέα στο όνομα της μεταλαμπάδευσης των διαχρονικών πολιτιστικών αξιών Της και είναι δημιούργημα της αναζήτησης των μελών της όπως, μέσα από τα νάματα της μελικής Παράδοσης και της εν γένει Εθνικής μας Μουσικής Κληρονομιάς, να εκφράζονται αλλά και να εκφράζουν Παιδεία στο σύγχρονο γίγνεσθαι.

Εμπνευστής της δημιουργίας της, καλλιτεχνικός διευθυντής, δάσκαλος και μαέστρος της είναι ο καταξιωμένος Ρεθεμνιώτης Ερμηνευτής, Καθηγητής Βυζ. κ΄ Ευρ. Μουσικής, Πρωτοψάλτης και Θεολόγος κ. Σωτήρης Δογάνης.
Η Χορωδία σε πλήρη σύνθεση αριθμεί 21 μέλη. Από το αιώνιο Ριζίτικο ως τη Μελοποιημένη Ποίηση έχει ήδη σημάνει, διανθίζοντας τις υψηλού κύρους εκδηλώσεις της Παγκρητίου Ενώσεως, μια πορεία Ήθους και Αξιοπρέπειας στον "ουρανό" της Τέχνης.

Συνεχίζεται ...


             ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΓΑΝΗΣ
             
                    
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Σωτήρης Δογάνης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Με φυσική "κληρονομιά" την Παράδοση της Κρητικής Μουσικής Τέχνης, το Ύφος της Βυζαντινής Μελικής μεγαλοπρέπειας και τη δωρική θωριά στο Χώρο της Μελοποιημένης Ποίησης, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους 'Ελληνες ερμηνευτές με πλούσια δισκογραφική πορεία αλλά και μακρόχρονη ερμηνευτική παρουσία σε Μουσικά Φεστιβάλ πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας με αναρίθμητες διακρίσεις σε Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ο βασικός ερμηνευτής των πρότυπων μουσικών παραστάσεων της καταξιωμένης λογοτέχνου Άννας Μπιθικώτση. Επίσης, είναι εν ενεργεία αναγνωρισμένος Άρχων Πρωτοψάλτης, Καθ. Μουσικής, Μαέστρος και Θεολόγος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σημειώσετε, με δεοντολογικό τρόπο, τα σχόλια σας για την παρούσα ανάρτηση της ΔΕΕΛ.

Υβριστικό η κακόβουλο περιεχόμενο,θα διαγράφεται αμεσα, για την προάσπιση του κύρους των αναφερομένων.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.