Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΝΙΚΗ ΚΑΜΠΟΣΗ "Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας"


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ  Η Συγγραφέας - Λογοτέχνιδα – Ποιήτρια ΝΙΚΗ ΚΑΜΠΟΣΗ γεννήθηκε στα 1941 στα Τρίκαλα (Θεσσαλίας) από όπου και κατάγεται.  Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Από  το 1980 τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.  Επίσης  είναι τακτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. 
   Έχει γράψει μέχρι τώρα τριάντα οχτώ (38) βιβλία, που είναι μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, διηγήματα, θεατρικό έργο, παραμύθια και διηγήματα για παιδιά, ποίηση για παιδιά με πολλά νανουρίσματά της, βιογραφικά της, ιστορικά κ.α.  Έχουν βραβευτεί ως τώρα από Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς διαγωνισμούς καθώς και Παγκόσμιους δεκατέσσερα (14) βιβλία της, εκ των οποίων τα 12 με Α’ βραβείο και τα 2 με Β’.  Πρόσφατα στις 14 Ιανουαρίου 2016 βραβεύτηκε από την Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών με Διεθνές βραβείο το βιβλίο της, μυθιστόρημα εκδ. Ιούλιος 2015 με τίτλο «Η ΖΩΗ ΤΡΑΒΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», μυθιστόρημα με  πολλές ποιητικές εξάρσεις, βαθιές σκέψεις και έννοιες, επηρεασμένο βαθύτατα από την οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας.  Μελοποιήθηκαν αρκετά ποιήματά της, που μεταξύ άλλων μπήκαν στο πρόγραμμα και τραγουδήθηκαν σε εκδηλώσεις υψίστης σημασίας.  Εξάλλου η ιδία Νίκη Καμπόση είναι με ποιήματά της, διηγήματά της και το βιογραφικό της σε πολλές Ελληνικές Λογοτεχνικές Ανθολογίες, ημερολόγια κ.α. και ξένα βιβλία και περιοδικά με ποιήματά της μεταφρασμένα στην Αγγλική γλώσσα και στην Κινέζικη.  Πήρε μέρος σε Παγκόσμια Λογοτεχνικά Συνέδρια Ποιητών.  Είναι μέσα στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα, του Χάρη Πάτση, στο 13ο τόμο της με 5 ποιήματά της , ένα διήγημα και το βιογραφικό της . 
   Ασχολήθηκε στο παρελθόν με τη ζωγραφική, μέχρι το 1986, πραγματοποιήσασα πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και μία στη Λευκωσία Κύπρου.  Ασχολήθηκε με τη Δημοσιογραφία πολλά χρόνια.  Εργάζεται πνευματικά ακαταπόνητα.  Όλο της το έργο είναι αφιλοκερδές.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΝΑΖΟΥ "Νύφες με προξενιό"


ΜΑΙΡΗ ΝΟΜΙΚΟΥ

                                                                        


 ΚΙ ΆΝ                                               
 

Κι’ αν  εκύλησε  ένα  δάκρυ
Κάτω  στων  ματιών  την  άκρη                                                                                
Κι’ αν  την  πόρτα  χτυπά  ο  βοριάς
Κι’ αν  καταιγίδα  πλησιάζει
Κι’ αν  φλόγες  μας  περιζώνουν

Κι’ αν  γκρίζο  τοπίο  μας  πνίγει
Κι’ αν  σείεται  το  σύμπαν
Κι’ αν  σε  τούτη  την  γη  είμαστε  μόνοι
Κι’ αν  στο  χείλος  του  γκρεμού…
Φτάσει  το  τιμόνι

ΘΕΕ  ΜΟΥ  ΔΩΣ  ΜΑΣ  ΧΕΡΙ  ΒΟΗΘΕΙΑΣ 
  ΝΑ  ΜΑΣ  ΦΥΛΑΣ…                                          


Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΚΑΡΗΣ 
μας περιμένει όλους στις 22 Ιουνίου 2016 , ώρα 18: 00 
στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος
2ος όροφος -Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων.


00 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                                                           

   ΤΙΜΗΤΙΚΌ ΑΦΙΈΡΩΜΑ


 Στο δεύτερο ογκώδη και καλαίσθητο εκδοθέντα τόμο «Παγκόσμια Ολυμπιακή Πολιτιστική Ανθολογία της Δ.Ε.Ε.Λ» , με τίτλο Παναθήναια 2004 (5η Πολιτιστική Ολυμπιάδα) , η πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών  « ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ», διδάκτωρ λογοτεχνίας, κυρία Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα, γράφει για τον συγγραφέα : «Ο Γεώργιος Ν.Κωνσταντίνου είναι ένας αγωνιστής της λογοτεχνίας. Είναι πλούσιος από αγάπη προς το συνάνθρωπο. Τα μηνύματα του γεμίζουν αισιοδοξία τον ταλαιπωρημένο κόσμο. Δυναμικός και θαρραλέος, πιστεύουμε ότι θα έχει ανοδική πορεία στο χώρο της λογοτεχνίας. Η θεματική του είναι κοινωνική, χριστιανική και οικουμενική. Ο χρόνος που περνά, θα του χαρίσει περισσότερη γνώση και σοφία, γιατί έχει την ικανότητα να προβληματίζεται και να προοδεύει»Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα (Αρχαιρεσίες)

   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα προγραμματίζει την εκλογοαπολογιστική Γενική του Συνέλευση για την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας τη μεταθέτει για την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 7 μ. μ., με τόπο συνεύρεσης τον επί της οδού Λυκόφρωνος 4 χώρο του πρώην Ληξιαρχείου Χαλκίδας.
  Παρακαλούνται τα νυν μέλη και οι φίλοι που επιθυμούν να ενταχθούν στις τάξεις των Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα να παρευρεθούν στη Γ. Σ., στηρίζοντας παράλληλα την υπόσταση και την καλή λειτουργία του Συλλόγου.

Διευκρινίζεται ότι:
  Ι. Όσοι επιθυμούν να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους ή να αποτελέσουν τα νέα μέλη του Συλλόγου, μπορούν να το πράξουν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ενώ όσοι επιθυμούν να καταθέσουν υποψηφιότητα για το εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο ή την τριμελή Ελεγκτική Επιτροπή, παρακαλούνται όπως το δηλώσουν το αργότερο έως την παραμονή της εκλογικής διαδικασίας.
    ΙΙ. Η ετήσια συνδρομή του Συλλόγου είναι 10 €.
    ΙΙΙ. Δηλώσεις υποψηφιοτήτων ή παροχή πληροφοριών στα μέλη του Δ. Σ.:
Κώστα Μπαϊρακτάρη (kostasba@hol.gr), Αίμη Γεωργουδάκη (emi.georgountaki@hotmail.com), Μαριέττα Γεωργιάδου (2221024469),  Δέσποινα Κοντάκη  (2221042998, 6981381014 & Despina Kontaki <destsi09@gmail.com>), Κυριακή Λυμπέρη (2221084867 & kirliberi@gmail.com) & Γωγώ Μοσχολιού (2221053528 & georgiamoscholiou@yahoo.com)

   Για το Δ. Σ. του Συλλόγου
 
    Ο         Πρόεδρος                                 Η Γενική Γραμματέας

Κωνσταντίνος Κλ. Μπαϊρακτάρης           Αίμη Γεωργουδάκη