Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Ν Ι Κ Η Κ Α Μ Π Ο Σ Η


  •         Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης. Τακτικό μέλος από το 1980  και εντεύθεν σε εφημερίδες , κυρίως της πόλης της, ταξιδιωτικά της και απειράριθμα άρθρα της, ενώ από το 1980 ως το 1986 πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις της τέχνης της ζωγραφικής στην Ελλάδα και μία στην Κύπρο. Έκτοτε έπαιρνε μέρος σε σημαντικές ομαδικές πρωτοβουλίες για τα πολιτιστικά και μόνο.
                 Έχει εκδώσει ως τώρα (37) τριάντα επτά βιβλία της , που είναι ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικό έργο, παραμύθια  και διηγήματα  για μικρά παιδιά, βιογραφικά , ιστορικά. Απέσπασε πάμπολα βραβεία για μεμονωμένα ποιήματά  και διηγήματά της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ βραβεύτηκαν δέκα (10) βιβλία της με πρώτα πανελλήνια και παγκόσμια βραβεία  και δύο (2) με δεύτερα όπως επανειλλημένα με πρώτα βραβεία και χρυσά μετάλλια και όλο το πνευματικό της έργο και η προσφορά της στα Γράμματα –Τέχνες-Πολιτισμό.
                Έλαβε μέρος σε Παγκόσμια Συνέδρια Ποιητών και ήταν ομιλήτρια μεταξύ των άλλων ομιλητών σε υψίστης σημασίας Συνέδρια στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνεται με διηγήματα, ποιήματά της κ.α. σε πάμπολλες Λογοτεχνικές Ανθολογίες , ημερολόγια και περιοδικά της Ελλάδας και σε ορισμένες ξένες Ανθολογίες και περιοδικά στην Αγγλική γλώσσα , επίσης και στην Κινεζική. Έχει συμπεριληφθεί με ποιήματα και διηγήματα της στην 24τομη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Χάρη Πάτση, στον 13ο τόμο της.                                                                                                                                                         Διακεκριμένοι άνθρωποι του πνεύματος έχουν γράψει αξιόλογες κριτικές για το έργο της. Μελοποιήθηκαν ποιήματα της, ενώ ένα μελοποιημένο ποίημά της βραβεύτηκε με δεύτερο (Β’)βραβείο , συνοδευόμενο από αργυρό μετάλλιο , από την ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το 1992, στον προκηρυχθέντα διαγωνισμό της  Ε.Ε.Λ, μελοποιημένου ποιήματος , ανά τον Πανελλήνιο Ελληνισμό της Διασποράς. Από τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ) βραβεύτηκε , το 2012, σαν γυναίκα της χρονιάς, για τις ποικίλες πνευματικές της δραστηριότητες και την προσφορά της στα Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμό-Λογοτεχνία.
  • Όλο το πνευματικό της έργο είναι πέρα για πέρα ανιδιοτελές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σημειώσετε, με δεοντολογικό τρόπο, τα σχόλια σας για την παρούσα ανάρτηση της ΔΕΕΛ.

Υβριστικό η κακόβουλο περιεχόμενο,θα διαγράφεται αμεσα, για την προάσπιση του κύρους των αναφερομένων.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.