Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Ο Γεώργιος Γιακουμινάκης θα παρουσιάσει

    
Την νέα του Ποιητική Συλλογή με τίτλο: 

"Σκέπτομαι- Γράφω -Υπάρχω"


την Κυριακή,  17 Αυγούστου 2014 και ώρα 17:30 μ.μ.
στο προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας του Φρε Χανίων Χαιρετισμός Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών 


Η Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα, η Γεν. Γραμματέας Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου –Μπατάλια και  το Δ.Σ. χαιρετίζουν όλους εσάς που τιμάτε με την παρουσία σας την εκδήλωση, για  την νέα ποιητική συλλογή του  εκλεκτού μας Αντιπροέδρου, Γεωργίου Γιακουμινάκη, εδώ στην ποθητή γενέτειρα του ΦΡΕ, με τίτλο: «Σκέπτομαι, Γράφω, Υπάρχω» Είναι βέβαιο ότι τέτοιες δραστηριότητες είναι άξιες επαίνου διότι όχι μόνο μας τέρπουν, αλλά μας κάνουν να ξεφεύγουμε από τον κλοιό του εαυτού μας , να έχουμε αξιώσεις, να πραγματώνουμε τους στόχους μας  και πάνω απ΄  όλα να παράγουμε πολιτισμό.  
Ο «Βαγιωνιάς», έτσι αυτοαποκαλείται με το Λογοτεχνικό του ψευδώνυμο ο Δημιουργός μας, ασχολείται  με την ποίηση από τα παιδικά του χρόνια και σήμερα μας  παρουσιάζει τις σκέψεις του έμμετρα, «ανεβασμένος στο γοργοτάξιδο καράβι της Ποίησης, μόνος κουμανταδόρος του σκαριού του»,    με μια  θεϊκή αύρα  για να  μας ταξιδέψει σ ένα ιδεατό κόσμο, όπως τον ονειρεύεται και να σκορπίσει απανταχού το μήνυμα της ελπίδας ηχηρά: Υπάρχει –Υπάρχει. Αντισταθείτε. Τράβα εμπρός  Ποιητή.!
Μας καλεί απεγνωσμένα να σαλπάρουμε μαζί του, ελεύθεροι σε πείσμα των καιρών , απαλλαγμένοι από τα «βαρίδια» που δολίως προσθέτουν στην ζωή μας και μας κρατούν καθηλωμένους. Είναι στο νου μας, γράφει, «να  τρομοκρατήσουμε το παγερό έρεβος», τις υλικές σειρήνες που μας μαγεύουν  και με όλη μας την κρυφή  δύναμη «να φωτίσουμε την άβυσσο….» Η δικαιοσύνη να μην χάσει το νόημα της. Ο ιδανικός Άνθρωπος είναι σε όλες τις εποχές ο ίδιος .
Αγαπητέ μας «Βαγιωνιά », συνέχισε να προσπαθείς στο «ατέλειωτο σκάψιμο, οι ανακαλύψεις σου δεν είναι όνειρα άγονης γραμμής, ούτε μικρά όστρακα σκόρπιων λογισμών », μον ΄είναι αρώματα πνοής που περισυλλέγουν ναυαγούς,  ομορφαίνουν και υφαίνουν την ζωή μας .
Σου ευχόμεθα να παραμείνεις «ταξιδευτής του ονείρου να γράφεις τις αλήθειες στο χαρτί» και με την ποιητική σου συλλογή: Σκέπτομαι, Γράφω, Υπάρχω»  να «δροσίζεις τον μισομαραμένο ανθό της Ειρήνης  να  δένει αιώνια καρπούς για να υπάρχει σ΄όλα τα πλάτη της Γης Άνοιξη –αγέρας Ανάστασης» .

                                                                                                       17.08.2014


  Με πολύ ενδιαφέρον μελέτησα τη νέα ποιητική συλλογή του ποιητή και συγγραφέα Γιώργου Γιακουμινάκη, (εκδόσεις Σμυρνιωτάκη 2014).
  Η ποίηση του είναι πλούσια σε θεματική δυναμική, με κοινωνική αλλά και συναισθηματική απήχηση.
Αγαπά την πατρίδα του με θέρμη και γράφει ύμνους γι’αυτήν με ρωμαλέο ήθος και αγάπη.
  Όλα του τα βιβλία έχουν άρωμα της ανθρωπιάς και τη γεύση  της διαχρονικότητας.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το έργο του με την τεράστια ομορφιά του.
  Ο Γιώργος Γιακουμινάκης προσφέρει στα νεοελληνικά γράμματα σημαντικά ανοίγματα.Θερμά συγχαρητήρια

Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα
Ακαδημαϊκός Ρώμης-Φλωρεντίας και Κατάνιας

Συγγραφέας και Ποιήτρια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σημειώσετε, με δεοντολογικό τρόπο, τα σχόλια σας για την παρούσα ανάρτηση της ΔΕΕΛ.

Υβριστικό η κακόβουλο περιεχόμενο,θα διαγράφεται αμεσα, για την προάσπιση του κύρους των αναφερομένων.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.