Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

ΑΡΓΥΡΩ ΜΟΥΔΑΤΣΟΥ -ΒΑΛΑΔΩΡΟΥ Ο τελευταίος μας χαιρετισμός

             


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26.04.2014


Με βαθιά θλίψη σας  ανακοινώνουμε ότι έφυγε από κοντά μας η εκλεκτή
Ζωγράφος –Λογοτέχνης Αργυρώ Μουδάτσου –Βαλαδώρου,
κάνοντας φτωχότερο τον Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό  κόσμο μας.
Η  εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014,
και ώρα 03:00 μ.μ. στην Εκκλησία του Κοιμητηρίου του Ζωγράφου
                  και θα την συνοδεύσουμε μαζί με τους δικούς της &  συγγενείς  στο αλαργινό             αυτό Ταξίδι  εκφράζοντας την απέραντη  αγάπη μας και τον σεβασμό στο μεγάλο της Έργο, που απλόχερα πρόσφερε σ΄ όλη της την   ζωή.

Για την
 Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών.

                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΤΟ                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                 ΧΡ. ΒΑΡΒΕΡΗ - ΒΑΡΡΑ                  Δ.Σ.                   ΑΙΚ. ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ΜΠΑΤΑΛΙΑ


ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

28.04.2014

Η  Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών Dr. Χρυσ. Βαρβέρη –Βάρρα, το Διοικητικό Συμβούλιο  και τα Μέλη της από όλα  τα πλάτη της γης,  νοερά εκφράζουμε  για τον χαμό σου, τα θερμά μας  συλλυπητήρια, τόσον προς την Οικογένεια σου  όσον και προς σύμπασα την Λογοτεχνική Κοινότητα.

          Πολυαγαπημένη μας Φίλη  Αργυρώ, Ρούλη.

             Για την Τέχνη σου,  «Σύλβια»

     Έφυγες προς την Πάρο του Σύμπαντος,  οδεύεις  στους Ουρανούς, ν΄ ανοίξεις τα κουρασμένα φτερά σου, σίγουρα όμως θα πετάξεις συντροφιά με τους αετούς .

       Οι αναμνήσεις μας εγείρονται, κινούνται αστραπιαία και ας είναι βαθιά η θλίψη μας,  τώρα που κοιμάσαι για πάντα, εδώ μπροστά μας για το αχερούσιο, αλαργινό ταξίδι .
          Μας πλημμυρίζει το μεγάλο ζωγραφικό σου Ταλέντο. Οι ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σου στην Παριανή Στέγη,  στον Παρνασσό, από το 1995  μέχρι το 2010,  με ευαισθησία και λυρισμό, στις οποίες  κυριαρχούσαν οι  προσωπογραφίες σου. Το κάρβουνο, η τέμπερα, το μολύβι,  κ.α. στα χέρια σου έπαιρναν σάρκα και οστά οι προσωπικότητες των Γραμμάτων, της Επιστήμης , της Λογοτεχνίας,  τα τοπία και οι ειδυλλιακοί χώροι της Πάρου.  Η προσφορά σου αυτή,  έχει μια προϊστορία 50 και πλέον χρόνων και αποτελούσε μια ειρηνική διέξοδο,  τρόπο ζωή και αυτός ο χώρος σε δικαίωσε με Μετάλλια, Βραβεία και άλλες Τιμητικές διακρίσεις.   

     Όμως με το ίδιο πηγαίο ταλέντο διακρίθηκες  και στην ποίηση. Ο πόνος της ζωής σου  πήρε την μορφή των στίχων και με την δύναμη του πνεύματος της ευαίσθητης ψυχής σου , την θέρμη της καρδιάς σου, με φιλειρηνική διάθεση, σύνεση , ηρεμία, υπομονή, με άγρυπνο νου, χυμώδη σκέψη, ρώμη και ευψυχία  έδωσες τόσα πολλά στο χώρο της Λογοτεχνίας. (Συγγραφικό και Ποιητικό έργο οκτώ βιβλία: «ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ», «ΜΑΡΟΥΣΩ», «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ», «ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑ», «Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ », «ΘΡΥΛΟΙ-ΜΥΘΟΙ– ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ » κ.α.)

        Η μνήμη μας στέκεται   στην μεγάλη σου προσφορά στο χώρο της Λαογραφίας και της Λαϊκής Σοφίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αφού κατάφερες να συγκεντρώσεις με την προσωπική σου  σφραγίδα ένα μεγάλο αριθμό (920) «ΠΑΡΟΙΜΙΩΝ ΜΕ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΕΣ» κ.α.

   Τα έργα σου δημοσιεύθηκαν στην «Πυροσβεστική Ηχώ», στα «Αιολικά Γράμματα», στην «Φωνή της Πάρου», σε «Φυλλάδια του Συνδέσμου Επιστημόνων Φυσιολατρών» στις Ανθολογίες «Γράμματα- Τέχνες –Πολιτισμός », «Παναθήναια 2004», Από την « Κίνα στην Αγγλία» «Διεθνής Γιορτή Ποιητών » της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών της οποίας διετέλεσες μέλος του Δ.Σ. κατά διαστήματα,  από το 1993 μέχρι λίγο πριν κλείσεις τα μάτια, μόλις στις 15 Μαρτίου στην Διεθνή Γιορτή ποιητών που μας έφτιαξες για τελευταία φορά τις Καλλιτεχνικές Μπομπονιέρες. Μέρος του Ποιητικού σου  έργου μεταφράστηκε στην Γαλλική γλώσσα. Μεγάλη σου  αγάπη η Πάρος το νησί των γονιών σου και ειδικά η Μάρπησσα. «Το νησάκι μου,  μας έγραφες , το πανέμορφο, το μοσχομυρισμένο με τα ζουμπούλια του βουνού , τα λουλούδια του κάμπου».

          Ο Σμυρναίος Κυριάκος Βαλαβάνης γράφει για την Αργυρώ :
«Για τους μεγάλους ήτανε /μια φωτεινή αχτίδα/ χαρά, κουράγιο κι όνειρο /και ζωντανή ελπίδα.» 

           Το Σωματείο μας έχει την τιμή  να έχει στην κατοχή του το μεγαλύτερο μέρος του Λογοτεχνικού- Συγγραφικού σου  έργου και για αυτό η Πρόεδρος Χρυσούλα Βαρβέρη–Βάρρα σε τίμησε εν ζωή  πολλές φορές, "για την ένθερμη και γενναιόδωρη συμβολή σου  στην Τέχνη, στην Λογοτεχνία  στον Πολιτισμό".

          Οι μνήμες μας για την ζωή και το έργο σου θα περιφέρονται μαζί με την μνήμη σου.
         Σε ξεπροβοδούμε σήμερα,  ψέλνοντας νοερά ένα μελωδικό σου στίχο, στην μοσχοβολιά του αγνού και του ωραίου, πάνω από Απριλιού λουλούδια, αυτά της Ανάστασης  και τα έργα σου θα σε ακολουθούν προς μίμηση όλων μας.  

         Καλό σου Ταξίδι!          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΤΟ                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        ΧΡ. ΒΑΡΒΕΡΗ - ΒΑΡΡΑ                         Δ.Σ.                         ΑΙΚ. ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-
                                                                                                              ΜΠΑΤΑΛΙΑ
               

                                              
                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σημειώσετε, με δεοντολογικό τρόπο, τα σχόλια σας για την παρούσα ανάρτηση της ΔΕΕΛ.

Υβριστικό η κακόβουλο περιεχόμενο,θα διαγράφεται αμεσα, για την προάσπιση του κύρους των αναφερομένων.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.