Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώργος Γιακουμινάκης - Βράβευση

Θερμά συγχαρητήρια στο εκλεκτό μέρος του Δ.Σ της ΔΕΕΛ Γεώργιο Γιακουμινάκη  , τον συγγραφέα Γιάννη Κ. Λεοντάρη και  τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου Χανίων Γιάννη Τερζάκη  για την την έκδοση  

                  "Λαϊκή  Μουσική παράδοση και  Καλλιτέχνες του Αποκορώνου"

 εκφράζουν  η Πρόεδρος  Χρ. Βαρβέρη -Βάρρα και  όλο το Δ.Σ. της ΔΕΕΛΗ  Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Χανίων παρουσίασε την παρακάτω έκδοση η οποία αφορά την Λαϊκή μας Μουσική παράδοση και τους Καλλιτέχνες συνεχιστές της , στο Αποκόρωνα και όχι μόνο κατά τον περασμένο αιώνα.

Κριτική του Βιβλίου
Από

Dr. Νικόλαο Β. Πετρουλάκη
Κατράκη 21. 167 71 Ζωγράφος
Τηλ.Φάξ 210 77 76 559                                               
                                                                              Αθήνα 7 Σεπτεμβρίου  2013 

                                                

                       Αξιότιμους κκ  Γιάννη Λεντάρη – Γιώργο Γιακουμινάκη

Εύχομαι  να είσθε καλά οικογενειακώς. Πριν λίγες ημέρες έφθασα στην Αθήνα και βρήκα στο γραμματοκιβώτιό μου το βιβλίο σας για τη λαϊκή μουσική παράδοση και τους καλλιτέχνες του Αποκόρωνα.
Λυπήθηκα πολύ , επειδή  μού ήταν αδύνατο να παρευρεθώ στην παρουσίαση του βιβλίου.  Το βάρος των 92 χρόνων  μου, δεν μου επιτρέπει να είμαι πάντοτε τακτικός  στις κοινωνικές μου υποχρεώσεις.
Με πολύ ενδιαφέρον διάβασα από το βιβλίο αρκετά κομμάτια. Το προλογικό σημείωμα του Κακαβελάκη ,θεμελίωσε επιστημονικώς το θέμα……Πάντως η επιστημονική παρουσίαση του θέματος της λαϊκής μουσικής παράδοσης ήταν πολύ πετυχημένη. Και τα δικά σας προλεγόμενα είναι πολύ κατατοπιστικά.
Οι σελίδες του βιβλίου δείχνουν το φόρτο εργασίας και το βάρος των ευθυνών που αναλάβατε ,ώστε να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο έργο.
Η συλλογή των στοιχείων από όλα τα χωριά ,ήταν ηράκλεια προσπάθεια. Φέρατε σε αίσιο τέλος  μια πελώρια εργασία και είσθε ο κ. Γιακουμινάκης  και εσείς άξιοι συγχαρητηρίων και θαυμασμού.
Και πάλι τονίζω το γεγονός ότι αναλάβατε ένα επίπονο έργο ,εκπονήσατε μια επιστημονική διατριβή –και το φέρατε σε αίσιο τέλος. Το βιβλίο είναι χρησιμότατο για τον καθ’ ένα που ενδιαφέρεται για το θέμα της λαϊκής μουσικής αλλά και την ικανοποίηση τόσο για τις οικογένειες των μακαριστών καλλιτεχνών , όσο και για τους ζώντες λαϊκούς καλλιτέχνες.
Τα θερμά μου συγχαρητήρια δεν αρκούν για να τιμήσουν μια εργασία ,που θα διαβαστεί με αυξανόμενο από σελίδα σε σελίδα ενδιαφέρον  και συνοδεύεται με ντοκουμέντα ,όπως εκείνα που βρίσκονται στις τελευταίες σελίδες.
Από καθαρή λογοτεχνική πλευρά πρέπει να τονισθεί ότι το όλο έργο χαρακτηρίζεται από αλληλουχία και συνοχή στο δομή, πληρότητα , αναλογία , κριτικό πνεύμα, τέλειο ύφος και άριστο χειρισμό της γλώσσας.  Θερμά συγχαρητήρια.