Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΣΧΟΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

08. 04. 2013

Σύσσωμο το Δ.Σ και η Πρόεδρος της ΔΕΕΛ κ. Χρυσούλα Βαρβέρη –Βάρρα εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον Ιατροφιλόσοφο  και Συγγραφέα Απόστολον Πάσχο για τον θάνατο της πολυαγαπημένης του Αδερφής η οποία έφυγε στις 03:00 το πρωί, στις 08.04.2013.  Η κηδεία της τελέσθηκε το απόγευμα της ιδίας ημέρας στο Μέτσοβο.
Ευχόμεθα αιωνία της η μνήμη και καλό κουράγιο στο εκλεκτό μας μέλος, Απόστολον Πάσχο για τον χαμό της λατρευτής του Αδερφής.

        ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ,  ΑΘΗΝΑ  ! ………….


Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.Η Πρόεδρος
Η Γεν.  Γραμματέας

Χρ. Βαρβέρη- Βάρρα


Ο Αντιπρόεδρος
Νικ. Μαυροκέφαλος
Αικ. Βλαχοπαναγιώτου
-Μπατάλια

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

ΚΑΠΠΕ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

«O πόνος παραμένει μία μοναχική εμπειρία»
                                         «O πόνος παραμένει μία μοναχική εμπειρία»
ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ Η Ν. ΤΣΙΤΣΑΝΟΥΔΗ - ΜΑΛΛΙΔΗ

«O πόνος παραμένει μία μοναχική εμπειρία»«Παρά την ποικιλία και τον πλούτο των εκφράσεων και των γλωσσικών μέσων ο ανθρώπινος πόνος μπορεί τελικά και να μην εισακούεται και να παραμένει τελικά μια βαθιά μοναχική εμπειρία, ως ένας πόνος βουβός». Με αυτή τη διαπίστωση ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της συλλογικής έκδοσης «Η διαχείριση του πόνου – Από τη νηπιακή ηλικία έως την ενηλικίωση» που πραγματοποιήθηκε στον εντυπωσιακό πολυχώρο των Βιβλιοπωλείων Μαλλιάρης Παιδεία στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην σινεμά «Ανατόλια». Τον ελληνογαλλικό τόμο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Προπομπός και στον οποίο γράφουν 13 Έλληνες και ξένοι πανεπιστημιακοί επιμελήθηκε η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Λέκτορας Γλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.
Στην πολύβουη και ολοζώντανη οδό Γούναρη της συμπρωτεύουσας, πλάι στην Καμάρα, με τους χιλιάδες των φοιτητών να διατηρούν τον παλμό της πόλης στα ύψη, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης άνοιξε μια ουσιώδης συζήτηση μεταξύ πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων και αναγνωστών για τον πόνο στην εποχή της ύφεσης και την εμπορευματοποίησή του.
Για τον συλλογικό τόμο μίλησαν ο κ. Ζήσης Παπαδημητρίου, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, η κ. Άννα Παναγιωταρέα, Καθηγήτρια Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Δημοσιογράφος, η επιμελήτρια και η εικαστικός κ. Σταματία Καππέ, η οποία και παρουσίασε μοναδικές απεικονίσεις του πόνου στον πολυχώρο εισπράττοντας τα θερμά συγχαρητήρια των επισκεπτών.
Όπως τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, η τηλεόραση αναμοχλεύει και εργαλειοποιεί τις ανασφάλειες και τους φόβους των πολιτών, μετατρέποντάς τους σε άβολους αποδέκτες των πολιτικών μηνυμάτων του συστήματος της εξουσίας και καταναλωτές μιας εικονικής πραγματικότητας. Η κ. Παναγιωταρέα αναφέρθηκε στην τηλεοπτική τελετουργία του πόνου και στην εγκατάστασή του στα ψυχαγωγικά και ειδησεογραφικά προγράμματα των σταθμών. Η κ. Τσιτσανούδη – Μαλλίδη υποστήριξε ότι αρκετές φορές δίδεται η εντύπωση ότι ο πόνος υπάρχει μόνο και μόνο για να τερματισθεί από την ελίτ των θεραπόντων, όχι βεβαίως με το αζημείωτο. Τα οφέλη για τους διαχειριστές είναι και ιδεολογικά και οικονομικά. Από τη δική της πλευρά η βραβευμένη από την UNESCO ζωγράφος κ. Σταματία Καππέ αναφέρθηκε στην πυροδότηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας με αφετηρία τον πόνο, τονίζοντας ότι η τέχνη δεν μπορεί παρά να είναι το ισχυρό αντίδοτο στoν πόνο και την ανθρώπινη απελπισία.
Καίριες παρεμβάσεις κατά τη βιβλιοπαρουσίαση έκανε ο Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γιώργος Παυλίδης, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, δημοσιογράφοι, καθηγητές της τριτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δικηγόροι, τραπεζικά στελέχη κ.ά.