Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΙΗΤΗ "ΣΗΦΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗΤην πρώτη (01) Μαϊου  2015 ο μεγάλος Λογοτέχνης με την περίσσεια Κρητική λεβεντιά μας άφησε για το αλαργινό ταξίδι. Η πένα του σταμάτησε να γράφει στίχους.
Η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, η Πρόεδρος Χρ. Βαρβέρη -Βάρρα το Δ.Σ. και όλος ο Λογοτεχνικός  κόσμος εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένεια του. 
 Η Εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΊΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ,  την Τετάρτη, 06  Μαΐου και ώρα 2:30 μ.μ.

Ο Γιάννης Σηφάκης είχε το χάρισμα να φιλοσοφεί και να στοχάζεται δεόντως.
Δεν ήταν μόνον λυρικός αλλά και φιλόσοφος. Αγαπούσε τον άνθρωπο αλλά και τον συμβούλευε για μια ειρηνική και πνευματική ζωή και με υγιεινή διατροφή πάντα.
Βαθιά συναισθηματικός και ρωμαλέος στη σκέψη του λάτρευε την οικογένειά του αλλά και την όμορφη Κρήτη.
Πολλές μαντινάδες έγραψε που συντελούν στη δημιουργία φιλοσοφικού ανοίγματός του στους λαούς του Κόσμου.
Σπούδασε στη Ριζάρειο Σχολή και σ’ όλη του τη ζωή ασχολιόταν με την Θεολογία.
Έχει πάρει πολλά βραβεία και μετάλλια από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πολλούς τίτλους όπως αυτόν του ΄Αρχοντα Νοτάριου.
Είχε μια κόρη που λάτρευε και στην ηλικία των 82 ετών αξιώθηκε να γίνει και παππούς.

  Χρυσούλα Βαρβέρη Βάρρα
Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας 
Ελλήνων Λογοτεχνών 

Επικήδειος λόγος στον μεγάλο ποιητή Γιάννη Σηφάκη.
  Γεωργίος Π. Γιακουμινάκης 
Αντιπρόεδρος Διεθνούς  Εταιρείας 
Ελλήνων Λογοτεχνών 

Τ’ Αποκορώνου αητέ
τση γνώσης η λαμπράδα,
που κράτουνες πάντα ψηλά
τση ποίησης τη δάδα
και φώτιζε  το διάβα σου
η αγάπη,  η φρονιμάδα
κι  είχες βαθιά μές στην καρδιά
την Κρήτη, την Ελλάδα
κλείσανε  τα περάσματα
του ψεύτη τούτου κόσμου
που σκόρπιζες αρώματα
βασιλικού και δυόσμου,
μα μείναν στσι μπαξέδες  σου
λουλούδια μυρωμένα
στίχοι των ποιημάτων σου
που θα μιλούν για σένα.

 
Σεβαστέ μας  φίλε, συμπατριώτη, δάσκαλε και φιλόσοφε της λογοτεχνίας και της ποίησης.   Κορυφαίε  Έλληνα , Κρητικέ , Χανιώτη , Αποκορωνιώτη.
Εκπροσωπώντας  σαν αντιπρόεδρος, την ιδρύτρια και πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και καλλιτεχνών κυρία Χρυσούλα Βαρβέρη - Βάρρα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ανέλαβα το βαρύ φορτίο του αποχαιρετισμού σου.
Συγγενείς φίλοι και συνάδελφοί σου από τη μεγάλη οικογένεια των λογοτεχνών  ήρθαμε σήμερα να επιτελέσουμε το θλιβερό καθήκον  του αποχαιρετισμού σου και ν’ αποθέσουμε στη μνήμη σου με συντριβή ψυχής ένα λουλούδι στολισμένο με  ένα κρυστάλλινο δάκρυ,  τελευταία εκδήλωση της αγάπης και εκτίμησης μας στο πρόσωπό σου και να συμπαρασταθούμε στο βαρύ πένθος των οικείων σου.
Η αναφορά στην ζωή και το έργο μιας λαμπερής προσωπικότητας σαν της δικής σου ασφαλώς θα έβαζε σε μεγάλη δυσκολία αυτόν που θα αναλάμβανε το ύστατο χαίρε.
 Αυτό αισθάνομαι κι εγώ τούτη  τη στιγμή αποχαιρετώντας την σπουδαία μορφή του  πνεύματος και της ποίησης ,έναν πραγματικό δάσκαλο  και καλό φίλο.
Οι περισσότεροι σε γνωρίζουν  γενικά σαν ένα μεγάλο ποιητή και λογοτέχνη γενικότερα, αλλά δεν μπορώ, σεβόμενος τη θλίψη και   τις τραγικές στιγμές της οικογένειας ,να μη σκιαγραφήσω όσο το δυνατόν λιτότερα, τη ζωή και  το έργο σου.
Γιος αγροτικής οικογένειας γεννήθηκες στο χωριό Καλαμίτσι Αλεξάνδρου Αποκορώνου Χανίων, όπου έμαθες τα πρώτα σου  γράμματα και στη συνέχεια φοίτησες και αποφοίτησες από το ιστορικό  Γυμνάσιο Βάμου Αποκορώνου με άριστα, ενώ εργαζόσουν σκληρά μαζί με τους γονείς σου στις αγροτικές εργασίες.
Εκ  φύσεως Φιλομαθής και ανήσυχος δεν περιοριζόσουν  στη μελέτη  των σχολικών σου μαθημάτων  και βιβλίων , αλλά  διάβαζες ,όλο διάβαζες αφομοιώνοντας και κρατώντας κάθε λογής πληροφορίες και αποστάγματα σκέψεων και ιδεών  μεγάλων ποιητών και φιλοσόφων που πλούτιζαν μέρα με τη μέρα το πνεύμα σου , πράγμα που συνέχισες μέχρι τις υστερνές σου ώρες, ενώ από πολύ μικρή ηλικία άρχισες να  στιχουργείς .
Υπηρέτησες την πατρίδα σαν έφεδρος Ανθυπολοχαγός και στη συνέχεια για οχτώ χρόνια σαν πολιτικός υπάλληλος στο ΓΕΣ.
Η αγάπη σου όμως για την εκκλησία και τη Χριστιανική πίστη σε οδήγησαν κατόπιν επιτυχών εισαγωγικών εξετάσεων στην Ριζάρειο ανωτέρα εκκλησιαστική Σχολή απ’ όπου αποφοίτησες με άριστα  και οι τότε προϊστάμενοί της εκτιμώντας  το ήθος ,την ευρύτατη μόρφωσή  και  την εργατικότητά σου σε κράτησαν  σαν υπάλληλο οικονόμο  αρχικά και αργότερα σαν υποδιευθυντή σπουδών, ολοκληρώνοντας εκεί την επαγγελματική σου σταδιοδρομία .
Ευτύχισες να κάνεις  μια υποδειγματική οικογένεια και ν’ αποχτήσεις εγγόνια για τα οποία  εξέφρασες με στίχους όλη την αγάπη και τρυφερότητά σου.
 Έδιδες πάντα το παρών στα πολιτισμικά δρώμενα της Κρήτης και η γνώμη σου βάρυνε με  τη νηφαλιότητα του  πνεύματος και τη βαθειά φιλοσοφική σκέψη σου.
Αγάπησες την εκκλησία και την ορθή πίστη γιατί όπως έλεγες  σε ενδιέφερε πρώτιστα  το κύρος και η λάμψη της εκκλησίας  και για την προσφορά σου τιμήθηκες με τον επίζηλο τίτλο του  ΑΡΧΟΝΤΑ ΝΟΤΑΡΙΟΥ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας  του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Με εμφανές το πνευματικό και ηθικό σου ανάστημα  γινόσουνα παράδειγμα
«καλού κ’ αγαθού» πολίτη, οικογενειάρχη, χριστιανού και γνώριζες να συμπαραστέκεσαι, να εμψυχώνεις και να αγκαλιάζεις  πνευματικά τους γύρω σου.
Ο κοινωνικός σου προβληματισμός αποτυπώνονταν στα παρακάτω λόγια που πολλές φορές σε συζητήσεις συνήθιζες να επαναλαμβάνεις «Κανένα κακό δεν επιβιώνει και καμιά κρίση δεν ριζώνει, αν η κοινωνία δεν το δέχεται ή έστω το ανέχεται» και να που σήμερα βιώνουμε με το χειρότερο τρόπο αυτά που δυστυχώς δεχτήκαμε ή ανεχτήκαμε  τόσα χρόνια.
Η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών, της οποίας ήσουνα από τα πιο παλιά μέλη και την οποία  αγάπησες και υπηρέτησες με πάθος  σαν Κοσμήτορας και μέλος των Διοικητικών της Συμβουλίων, σου ανταπόδωσε τη μεγάλη τιμή να είσαι μέλος της, προβάλλοντας συνεχώς την προσωπικότητα και το έργο σου και η απώλειά σου αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Η μεγάλη σου προσφορά στη λογοτεχνία και την ποίηση και το πλούσιο έργο σου  σε ανέβασε στις υψηλότερες βαθμίδες αφού αναγνωρίστηκες διεθνώς  ενώ για το έργο σου με τίτλο «ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΙΡΗΝΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΧΡΙΣΤΟΣ-ΚΟΣΜΟΣ-ΖΩΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΛΥΤΡΩΣΗ» που αποτελείται από (366.000) ομοιοκατάληκτους δεκαπεντασύλλαβους στίχους  γράφτηκες στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, ενώ έχεις τιμηθεί με δεκάδες βραβεία, μετάλλια και τίτλους τιμής όπως αυτούς του Ιππότη του Τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου και του Ιππότη Αγίου Ιωάννου Ιεροσολύμων, από διάφορους Ελληνικούς και ξένους φορείς.
Με σύνολο  53  έργων από τα οποία  έχουν  εκδοθεί 22, ενώ τα 31 παραμένουν ανέκδοτα, μεταξύ των οποίων  το έργο «Η ζωή του Χριστού» επτακοσίων πενήντα σελίδων με ομοιοκατάληκτους 15ασύλλαβους στίχους  και αμέτρητα δημοσιεύματα σε περιοδικά και εφημερίδες έγινες δεκτός σαν μέλος στις Ακαδημίες ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ  Ιταλίας, ΔΙΕΘΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ» και ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Ν. ΥΟΡΚΗΣ  Η.Π.Α. και  προτάθηκες το 2007 από τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Μεγάλες μορφές των γραμμάτων έχουν εκφραστεί με τα πλέον επαινετικά λόγια για το έργο σου όπως ο Ακαδημαϊκός Ευάγγελος Παπανούτσος που έγραψε μεταξύ άλλων  «Ψυχολογικό βάθος, μοναδικό πάθος λεβεντιάς και σπάνιο ήθος μέσα σε μια μεστή κοινωνική πείρα είναι τα γνωρίσματα της συγγραφής σας. Ολόψυχα συγχαρητήρια».
Αγαπητοί μου, αυτά ήταν τα ελάχιστα στοιχεία που σκιαγραφούν την προσωπικότητα και το έργο του μεγάλου νεκρού.
Η Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Χρυσούλα Βαρβέρη Βάρα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  σε αποχαιρετούμε φίλτατε Γιάννη και  εκφράζουμε στην οικογένειά σου τα πλέον θερμά  μας  συλλυπητήρια.
Και κλείνω με μια μαντινάδα
      «Δέηση κάνω στο Θεό,
      μα Κείνος δα, κατέχει,
      μες των αγγέλω  τσι στραθιές
      παντοτινά να σ’ έχει.»
  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Καλό σου Ταξίδι Γιάννη, ποιητή του Guiness.Είμεθα περήφανοι για το έργο σου,  του οποίου αποσπάσματα  παρουσιάζω σ΄αυτήν την σελίδα μας και  το οποίο είχα την μεγάλη τιμή να μου το εμπιστευτείς προς  δημοσίευση του. (Αικ. Βλαχοπαναγιώτου- Μπατάλια, Γεν. Γραμματέας)

                         ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ 
Ιωάννης Ιωσήφ Σηφάκης 

"Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ 
GUINESS"


Είναι:Τακτικό μέλος de Lutece Διεθνούς Ακαδημίας Τεχνών-Γραμ- μάτων και Επιστημών Γαλλίας. Ενεργό μέλος Ακαδημίας Επιστημών Νέας Υόρκης Η.Π.Α., τακτικό μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Συντακτών-Δημο- σιογράφων-Διεθνών Ειδησεογραφικών Πρακτορείων. Επίτιμο μέλος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Τακτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Με πολλές διακρίσεις και τίτλους. Για τους χιλιάδες ποιητικούς στίχους του συμπεριλαμ-βάνεται στο βιβλίο Γκίνες.

                   Σελασφόρα  ΠΟΙΗΤΙΚΗ  Συναστερία:
                            ΠΟΛΕΜΟΣ -ΕΙΡΗΝΗ 
                ΑΝΘΡΩΠΟΣ -ΧΡΙΣΤΟΣ -ΚΟΣΜΟΣ -ΖΩΗ                                                ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΛΥΤΡΩΣΗ 

350. 000 (τριακόσιες πενήντα χιλιάδες )
15σύλλαβοι ομοιοκατάληκτοι στίχοι.
Ή 700.000 (επτακόσιες χιλιάδες)-Μισό εκατομμύριο και πλέον
7σύλλαβοι στίχοι.
Χειρόγραφες σελίδες πάνω από 20( είκοσι χιλιάδες )
◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙
1) Το έργο αυτό είναι 46 Βιβλία σαν το εκδιδόμενο μου
                     Βιβλίο ΠΟΛΕΜΟΣΕΙΡΗΝΗ (7.500 στίχοι)
και περισσεύουν 5000 στίχοι

2) Ακόμα είναι (10)δέκα φορές σαν την Οδύσσεια
Του Νίκου Καζαντσάκη με 33.333 στίχους και περισσεύουν
(στο έργο μου) 16.670 στίχοι

3) Είναι επίσης 12φορές σαν όλο το έργο
Του Ομήρου ΙΛΙΑΔΑ _ΟΔΥΣΣΕΙΑ 27500 στίχοι
και επί πλέον 20.000 στίχοι

4) Και ακόμα είναι 33 φορές σαν τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ
Του Κρήτα Β.Κορνάρου (10.500 στίχοι) και
περισσεύουν στο έργο μου 3.500στίχοι)


Το έργο τούτο γράφεται πάνω από 26 τώρα χρόνια στην Αθήνα και στην Κρήτη. Και μπορεί να λογιστεί περατωμένο, επειδή οι εκατοντάδες Ραψωδίες, που το αποτελούν, έχουν Αυτοτέλεια. Κατά τον Ποιητή του όμως δεν είναι τελειωμένο, γιατί και ο καιρικός, ανέστιος, τάλας Άνθρωπος – Πλάσμα, αντιμάχεται τον Θεό – Πλάστη του. Και δεν ξέρει τι γυρεύει και ο «ξεπλάστης», ψυχοχτόνος Πόλεμος κάθε μέρα αλλάζει Μορφή, αλλά και η Σώτειρα, ονειρευτή Ειρήνη χρειάζεται καινούρια ριζοθέμελα.
Ευλογητό και ευκταίο να περατωθεί και να εκδοθεί το οιστροθεήλατο αυτό Ποιητικό (Μαμούθ) Έργο, (που είναι γραμμένο στον ύπνο και στον ξύπνο, μέρα και νύχτα, στον δρόμο και στο χωράφι, στ’ όμορφο χωριό μου, μα και στην Μεγάλη Πολιτεία την αμαρτωλή. Που δεν είναι γραμμένο με μελάνι, παρά με αίμα, δάκρυα, ιδρώτα, Πολέμων τρόμο, μια κι Ειρήνης αγαλλίαση), πριν ένας Πυρηνικός Όλεθρος αφανίσει για πάντα την σγουρόξανθη αυτή ανθολασπο-μάργα Γη μας, μέσα στ’ ατέρμονα Γαλαξιακά Απειροσύμπαντα. Όχι. Να δώσει ο Θεός!!! ΟΧΙ…
Επειδή όμως η θεϊκή ΕΙΡΗΝΗ του Κόσμου (δηλ. Νου, Καρδιάς και βιοτής πάντα και παντού κάθε θνητού Βασιλέα και διακονιάρη, παιδικού και εκατοχρονίτη δεν χορταίνεται – δεν κορένηται. Και επειδή ο Εωσφορικός ΠΟΛΕΜΟΣ της Ζωής ποτέ δεν τελειώνει από το νυφικό κρεβάτι κάθε θνητού ως το ψυχομάχημά του. Και επειδή το γράψιμο αυτό ΠΟΛΕΜΟΥ και ΕΙΡΗΝΗΣ μου έχει γίνει βραχνάς πνοής, αγγελόκρουστος ψίθυρος, Ανάσταση Ζωής, δάκρυα και παραζάλη και φτερούγες Λυτρωμού, για τούτο ΙΣΩΣ (μπορεί) να συνεχιστεί το έργο όσο ο Θεός το επιτρέπει σε στίχο, που συναρπάζει, συγκλονίζει, τέρπει και θεώνει κάθε ορθή ταπεινή, ανθρώπινη ψυχή…
Το οκτάτομο, ανέκδοτο, ποιητικό αυτό έργο: Σελασφόρα Ποιητική Συναστεριά είναι 15σύλλαβοι με τίτλο: «ΠΟΛΕΜΟΣ – ΕΙΡΗΝΗ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ – ΚΟΣΜΟΣ – ΖΩΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΛΥΤΡΩΣΗ» και έχει το ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ από το 2010.
Το μαμούθ αυτό έργο 46 φορές μεγαλύτερο από εκδομένο στις αρχές γραφής του βιβλίου μου με τίτλο ΠΟΛΕΜΟΣ – ΕΙΡΗΝΗ. Με περίσσευμα 5.000 στίχοι. 2) Είναι 10 φορές μεγαλύτερο από το μεγαλύτερο έργο της λευκής Φυλής, την Οδύσσεια, του Ν. Καζαντζάκη με περίσσευμα 16.670 στίχοι. 3) Είναι 12 φορές μεγαλύτερο από το έργου του Ομήρου Ιλιάδα – Οδύσσεια και περισσεύουν 20.000 4) Είναι 33 φορές μεγαλύτερο από το έργο του Κρητικού Β. Κορνάρου Ερωτόκριτος και περισσεύουν 3.500 στίχοι. Επίσης είναι 200.000 στίχοι 7-8σύλλαβοι μεγαλύτερο από το προηγούμενο Ρεκόρ ΓΚΙΝΝΕΣ (500.000) 7-8σύλλαβοι των Ινδιών με θέματα ανθρώπινες και εθνικές βεντέτες.
Συγκρίνατε παρακαλώ πολύ αυτά τα εγωκεντρικά θέματα με τα παγκόσμια, αιώνια, Ημέτερα θέματα: «ΠΟΛΕΜΟΣ – ΕΙΡΗΝΗ» κλπ.
ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ
«Παροιμία εστί νους σφυρήλατος εν σμικρώ όγκω» Αριστοτέλης

Παροιμίες σε ΠΕΖΟ ΛΟΓΟ και ΠΟΙΗΤΙΚΟ 15σύλλαβο και 7-8σύλλαβο. Προσωπική δημιουργία. Και όχι συλλογή ξένων παροιμιών: 71.000 (εβδομήντα μία χιλιάδες) με άξονα την  Ηθικοφιλοσοφία. Και με όλες τις πλευρές, μορφές και εκφράσεις της ζωής των ανθρώπων κάθε Καιρού ή Τόπου: Από την κτηνοβασία και την ασυνειδησία ως τον αλτρουϊσμό και την αυτοθυσία.

Α. ΕΚΔΟΘΕΝΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ
Α΄Ποίηση
1
ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ και ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ (Ανθοί και Ρίζες)
Αθήνα
1962
2
ΠΑΘΟΣ και ΛΥΤΡΩΣΗ
Αθήνα
1974
3
ΠΟΛΕΜΟΣ και ΕΙΡΗΝΗ
Αθήνα
1984
Β΄ Πεζά
Α) Φιλοσοφικά
1
Η ΖΩΗ και Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Σκέψεις – Αφορισμοί – Αξιώματα) Τομ. Α΄
Αθήνα
1972
2
Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ (Σκέψεις – Αφορισμοί – Αξιώματα) Τομ. Β΄
Αθήνα
1974
3
Η ΙΔΕΑ και Η ΠΡΑΞΗ (Σκέψεις – Αφορισμοί – Αξιώματα) Τομ. Γ΄ - Α΄ Βραβείο Φιλοσ. Μελέτης ΕΕΛ
Αθήνα
1978
4
ΠΕΘΑΝΕ και ΞΑΝΑΓΙΝΟΥ (Σκέψεις – Αφορισμοί-  Αξιώματα) Τομ. Δ΄
Αθήνα
   1983
Β) Λόγοι
1
ΣΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ
Αθήνα
1959
2
ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ Β΄ Συντζανάκη
Αθήνα
1959
3
ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ
Αθήνα
1967
4
ΣΤΟΝ ΣΜΗΝΑΡΧΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΛΑΪΔΗ
Αθήνα
1972
5
ΣΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
Αθήνα
1972
6
ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Αθήνα
1978
Γ) Μικρές Μελέτες
1
ΚΑΛΟΣ και ΗΘΙΚΗ (Ομορφιά και Ανθρωπιά) Από τον μύθο στο δράμα – Α΄ Έπαινος Φιλοσ. Μελέτης ΕΕΛ
Αθήνα
1978
2
Η ΚΡΗΤΗ ( Χθες – Σήμερα – Αύριο) Φιλοσ. Μελέτης ΕΕΛ
Αθήνα
1978
3
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ (Λυρική παρουσία στο Χωροχρόνο) και Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΤΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ (γέννηση – εξέλιξη – κορύφωση) – Ντοκιμαντέρ ΤV Iούλης 1983. Αγοράστηκε από Υπουργείο Πολ. Και επιστημών Α/Φ08/679865.12.83)
Αθήνα
1982
4
ΒΟΥΝΟ ή ΘΑΛΑΣΣΑ
Αθήνα
1983
Δ) Δοκίμια
1
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ?
Αθήνα
1984
2
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ (Ο σφυγμός – το καρδιοχτύπι – η κραυγή μίας Εποχής)
Αθήνα
1985
3
ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΟΣ; ΠΟΤΕ ΕΙΡΗΝΗ;
Αθήνα
1985

Ε)Ομιλίες


1
Τ’ ΑΡΚΑΔΙ κέντρο «ΑΓΡΙΜΙΑ» (Ιστορ. δράμα – κρίσεις – μηνύματα)
Αθήνα
1983
2
ΜΗΚΥΝΕΣ (πως και γιατί ένας Λόφος γίνεται παγκόσμιο προσκύνημα) καλοκαίρι,
Μυκήνες
1983
3
ΔΕΛΦΟΙ(οφαλός της Γης παγκόσμια συναδέλφωση των Λαών
Δελφοί
1984
4
ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Μεγαλείο και Πτώση)
Αθήνα
1986
5
Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (οραματιστής απροσκύνητος,πρωτομάστορας του λόγου, της πράξης και του ονείρου) , Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μητροπόλεως 38

  
   1983
6
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ
Αθήνα
1988

Στ)Διηγήματα


1
ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Τ ’ΟΡΦΑΝΟΥ (Αμάρτημα κι εξιλέωση)(Α’ Βραβείο Πανελ. Διαγωνισμού Ε.Ε.Λ)
Αθήνα
1983
2
Ο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΛΙΑΣ (Αλιφεράκις) (Ο Αθ.Διάκος της Κρήτης),(Α’ Βραβείο Πανελ.Διαγωνισμού Ε.Ε.Λ.)ζ)Εκκλησιαστικά


1
ΘΕΟΤΟΚΩΝΥΜΙΑ , Εκδόσεις Σμυρνιωτάκη (5.500 ονόματα, επωνυμία της Μάννας του Κόσμου, Παναγιάς)
Αθήνα
1991

η)Άρθρα-Δημοσιεύματα σ’ εφημερίδες και περιοδικά της Αθήνας και των Χανίων από 1958-2012


Β
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ (2000-2012)Α’Πεζά


1
ΘΕΟΛΟΓΙΑ (15.000 Θεωνύμια,Πατρός,Υιού,Αγίου Πνεύματος)


2
ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ


3
ΔΟΚΙΜΙΑ


4
ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ


5
ΗΘΙΚΟΦΙΛΟΣΟΦΙΑ (σΚΈΨΕΙς-Αφορισμοί-Αξιώματα-ρητά-Παροιμίες 71.000 χιλιάδες) πεζά και έμμετρα.Προσωπική δημιουργία, όχι συλλογή.


6
ΟΛΥΜΠΙΟ ΔΩ (12)ΘΕΟ και ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ


7

Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ (Ηθικά Αξιώματα)


8
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ (Ελληνορθοδοξία) Πιδάλιον Ζωής)


9
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ


10
Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ (Βασιλείου, Γρηγορίου, Χρυσοστόμου)


11
ΘΕΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ (15.000 ονόματα,επωνύμια,προσηγορίες Πατρός, Υιού,Αγίου Πνεύματος)


12
Ο ΙΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 7


13
365 ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ (Γλωσσολογία)


14
365 ΡΟΥΜΠΙΝΙΑ (Θέση-Αντίθεση) (Γλωσσολογία)


15
ΠΩΣ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (Σκέψεις-Αφορισμοί-Αξιώματα, Ατομικής έμπνευσης, Τόμος Ε’και Τόμος ΣΤ’


16
ΠΑΣΧΑ


17
Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (Γλωσσάριο) 15.000 Κρητικές λέξεις (συνεργασία)


18
ΘΕΑ ΣΤΟ ΑΘΕΑΤΟ ΣΕΛΑΣΦΟΡΑ (η εξ Αποκαλύψεως Αλήθεια –ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ)
 • Το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον.
 • Ποια η Διδασκαλία του Α’ κεφαλαίου του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου.
 • Το κατά Μάρκον Ευαγγέλιον.
 • Σύγκρισις των κατά Ματθαίον και κατά Μάρκον Ευαγγέλιον.
 • Ποια τα Συναισθήματα των Αποστόλων από της Αναστάσεως μέχρι την Πεντηκοστήν.
 • Εγώ ειμί.19
ΕΛΛΑΣ και Δ’ΡΑΪΧ.


20
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΣΜΟ.


21
ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΙΣΚΙΟΣ ΜΟΥ (Αυτοβιογραφία)


22
Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.


23
ΦΩΣ ΕΚ ΣΚΟΤΟΥΣ (Θεοκλήτειο)


24
ΟΥΚ ΕΞΕΣΤΙΝ ΤΟΙΣ ΟΙΣΤΡΗΛΑΤΟΙΣ ΑΚΡΟΒΑΤΕΙΝ (Ι.Μαρκόπουλος)


25
ΛΟΓΙΟΣ ΑΛΟΓΟΣ (Μ.Ανδρουλάκης)


26
ΤΟ «ΛΙΟΝΤΑΡΙ»ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΣ «ΧΟΡΕΥΤΗΣ»(Ρουβάς,Δήμας)


27
ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΟΦΡΥΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΘΗΝΑΙ (Ανοικτή Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο)


28
ΒΑΣΤΑ ΚΡΗΤΗ


29
ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ


30
ΑΝΤΙΔΩΡΟ (Κριτική Μελέτη) (Ραφαηλίδης)


31
Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΒΟΥΣ


32
ΠΟΙΟΣ,ΠΟΙΟΙ ΕΦΤΑΙΞΑΝ; (Τα Κρητικής Φοιτητικής Εστίας)


33
ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΨΗΦΩ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ


34
ΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΘΑΝΗ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ή ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ


35
Ο ΠΟΙΗΤΗΣ,Ο Ποιητής, η ΠΟΙΗΣΗ


36
ΦΙΛΟΣ ΠΛΑΤΩΝ, ΦΙΛΤΕΡΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (Κριτική Μελέτη) Μίκης Θεοδωράκης


37
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ,ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ,ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ,
ΦΩΣ Αείζωον, Σελασγικόν,Σελασφόρον.


38
ΡΗΤΑ, ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ,ΡΗΣΕΙΣ από τους “Αθλίους” του Β.Ουγκώ.


39
Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΝΑΣ (Α’ Αριστείο Πανελ.Διαγωνισμού Λογοτεχν.Σταδίου)1981
40
Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ (Ποιος,πού,πώς είναι ο Θεός;)

2012
41
Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ,Επισκόπου Πενταπόλεως  (σελ.730)


42
ΝΕΦΕΛΕΣ (Φιλοσοφική ποίηση)


43
ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ (Ερωτική ποίηση)


44
ΕΛΛΑΜΨΕΙΣ (Χριστιανική ποίηση)


45
ΠΛΟΥΣ ΕΝ ΝΕΦΕΛΑΙΣ (Φιλ.Ερωτική Χριστιανική Ποίηση) Aφιέρωμα στην Ειρήνη.


46
ΠΟΛΕΜΟΣ-ΕΙΡΗΝΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΧΡΙΣΤΟΣ-ΚΟΣΜΟΣ-ΖΩΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΛΥΤΡΩΣΗ (Ρεκόρ Γκίνες 2010) με 350,000 τριακόσιες πενήντα χιλιάδες 15σύλλαβοι ομοιοκατάληκτοι στίχοι ή 700,000 επτακόσιες χιλιάδες 7-8 στίχοι
ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2007 ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ “ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ” ΣΤΙΣ 29-01-2006 ΜΕ ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ. 26/29-01-2007, ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ “ΠΩΣ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ” KAI ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ,ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΖΟ ΑΥΤΟΥ ΕΡΓΟ.

                                                                          

   Η αμοιβή της Δικαίωσης ενός ταπεινού, ενδοσκοπημένου εργάτη του Πνεύματος, (αλλά και πλειάδος ανώνυμων Πνευματικών σκαπανέων της Αλήθειας , σ΄όλες τις φάσεις της Ιδέας και της Πράξης και τις εκφάνσεις του Γίγνεσθαι της Ζωής, της Αρετής και της Σοφίας) ΔΕΝ ήρθε, ΛΟΓΩ της αρρώστιας, Της Εξωστράκισης και της Δολοφονίας των προαιώνιων,ακατάλυτων,οικουμενικών και διαχρονικών Ελληνορθοδόξων (Ακτιστου Φωτός) Αξιών, Θεσμίων και Ιδεωδών του Ανθρώπινου Πολιτισμού ΤΗΝ πανηγυρίζουσαν Αντικατάστασιν των με την Θεοποίησις του Χοϊκού Δράκου του ΕΓΩ, ΤΗΝ άκρατον, ακόρεστον δράκαινα Υλοφροσύνη , την αφηνιασμένη,χλιμιντρίζουσα , σκωληκόβρωτο σκορπίνα Σαρκολατρεία ΤΟΝ ερεβώδη, χαοτικόν πέργελον Μηδενισμόν ΤΗΝ πλήρη Απάρνηση του “μέσα πλούτου” του Δ.Σολωμού, του “Ένδον” του Μ.Αυρηλίου και του Β.Ουγκώ των Ιδεών του Πλατωνικού Κόσμου, του “Δαιμονίου” του Σωκράτη , του “Δαίμονος” του Ηράκλειτου, της “Βασιλείας των Ουρανών” του Γαλιλαίου Χριστού, της “Ανθρωπιάς”των Κρητικών, του “Πρωτόχτιστου Κάλλους” των Ορθοδόξων Πατέρων ΕΝΙ λόγω ΤΟΝ στυγνόν Σφαγιασμόν της Ανθρώπειας Εσωστρεφικής Αυτογνωσίας, με την χαίνουσαν Εξωστρέφειαν του θεαθήναι των Ματαιοτήτων και ΤΟΝ πείσμονα Εωσφορικών Αθεϊσμόν του Ανθρώπινου Γένους, Οδεύοντος προς Αφανισμόν;;;;Μη γένοιτο!!!


                   Οκτάτομο (ανέκδοτο) ποιητικό έργο 
                                     Ρεκόρ Γκίνες 

 *Από το ανέκδοτο εξάτομο ποιητικό έργο «ΠΟΛΕΜΟΣ, ΕΙΡΗΝΗ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΖΩΗ».Εκατόν εβδομήντα τέσσερις χιλιάδες εννιακόσια ογδόντα πέντε (174.985) 15σύλλαβοι ομοιοκατάληκτοι στίχοι.

"Ειρήνη"
(Παγκόσμια Ειρήνη-Συναδέλφωση των Λαών)*

Λαοί της Γης, Τρανοί της Γης, είναι καιρός σταθείτε…
Μοιράσαμε τη Μανναγής ωχροί κι αγκομαχούμε
Και φράχτες πασσαλώνομε την Οχθρητα παιγνίδι.

Η Λευτεριά, η Ανθρωπιά και η Δικαιοσύνη
Από τον Κόσμο ξόρκισαν με τ’άθλιο ΕΓΩ μας.
Χάσκουν τα μνήματα. Βραχνάς. Σκοτάδι και ορφάνια.
Κλέβομε τα’αρμυρό ψωμί και μ’αίμα ξεγελάμε
Την πείνα τη θεριακωτή τα’αδέρφια που θερίζει
Κι ωστόσο θρέφομε σκυλιά, παιδιά δε σπέρνομε.
Μέσα μας πέθαν’ ο Θεός και στ’άστρα τον ζητάμε.
Στράγγισε ο εγκέφαλος την τρυφερή καρδιά μας.

Άκου του Πολέμου ο Θεός,βρουχατ’ ο μακελλάρης:
«Εγώ η ΜΠΟΤΑ η βαριά κι ο τόπος που περάσω,
Χορτάρι δε φυτρώνει πια. Αίμα και στάχτες, βόγγοι.
Ρίχνω τα στέκουν όρθια, θάφτω τα βλαστημένα
Χώμα τα θέλω, κόλαση και δάκρυα και θρήνος.
Ανθρώπους και Πολιτισμούς όλα τα καταπίνω..»

Μα συ Αστροπερίστερο με της ελιάς το κλώνι,
Μια ροδαυγή έλα στη Γη και σπόρτα το τραγούδι:
«Ειρήνη εγώ, και αν αργώ, κι αν θάφτομαι, κι αν κλαίω,
Κι αν σπιθαμή τη σπιθαμή το χώμα ξεμετρώ το,
Κι αν δράμι,δράμι τις καρδιές κερδίζω τες και πάω,
Θα ‘ρθω με χρόνια,με καιρούς τον άνθρωπο ν’αλλάξω,
Να βόσκει τ’άκακο αρνί μαζί με το λιοντάρι.
Γιατί ‘μια ‘γω μεσ’ στην Καρδιά ΕΙΡΗΝΗ ο θεός του..»¨

Τα χέρια δώστε «αδερφοί» κι «Ομπρός..»Πρωτομάστοροι
Και ‘πα στ’αυτί βασιλικό, φτυάρι, μυστρί, δοξάρι,
Να κάψομεν στης Προκοπής τα έργα του μπαρούτι.
«Αδέρφια..»σμίξτε τις καρδιές πρωτού μας αφανίσουν
Πάγοι, κομήτες και σεισμοί, κατακλυσμοί και μπόμπες..
Τα βούκιν’ ας λαλήσουνε στ’ ΆΔΕΡΦΩΜΟΥ τον ήλιο.
Ας ανεμίσουν γαλανές σημαίες Σταυροφόρες..
Αδέρφια ανοίξτε αγκαλιές,πλατιές Ειρηνοφόρες.

Το ποίημα ΕΙΡΗΝΗ παρουσιάστηκε:
Σύνθεση-Ενορχήστρωση-Εκτέλεση από το Συνθέτη-Μουσικοπαιδαγωγό-Δ/ντή Μουσικών Συνόλων Ιωάννη Σίμο

 1. Στο Βέακειο Θεάτρο Πειραιά το 1985 με 60 μέλη χορωδίας.
 2. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 1986 (στα 50χρονα του θανάτου του Ελ.Βενιζέλου) με 120 μέλη.
 3. Σε Θεολογικό Συνέδριο στο Ξενοδοχείο Κάραβελ το 1986 με 60 μέλη.
 4. Στο Ανόβερο της Γερμανίας το 1989 με 50 μέλη.
 5. Στη Φραγκφούρτη Γερμανίας το 1989 με 50 μέλη.
 6. Στη Γενεύη Ελβετίας το 1989 με 50 μέλη.


 

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΩΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ 


                         Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ....                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σημειώσετε, με δεοντολογικό τρόπο, τα σχόλια σας για την παρούσα ανάρτηση της ΔΕΕΛ.

Υβριστικό η κακόβουλο περιεχόμενο,θα διαγράφεται αμεσα, για την προάσπιση του κύρους των αναφερομένων.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.