Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

«Χρειαζόμαστε τα Αρχαία Ελληνικά στην Ελλάδα και στον Κόσμο;»


Ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), ο Όμιλος Ευρωπαϊκών Εταιρειών Καθηγητών Κλασικών Γλωσσών και Πολιτισμών (Euroclassica) και το Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνουν  Ημερίδα με θέμα : 

«Χρειαζόμαστε τα Αρχαία Ελληνικά στην Ελλάδα και στον Κόσμο

στο Ξενοδοχείο Χίλτον - Αίθουσα Σαντορίνη 2 (Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα), το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 από τις 19:00 μέχρι τις 21:00.
 
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «Money Show Athens 2013», που διοργανώνεται στις 21 και 22 Δεκεμβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας. Κατά την εκδήλωση θα μιλήσουν Έλληνες και ξένοι καθηγητές της Αρχαίας Ελληνικής από την Ισπανία, την Ιταλία, το Μεξικό και την Ελλάδα και θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στο ερώτημα του τίτλου της ημερίδας.
Είναι γνωστό ότι σε όλο τον κόσμο ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν σε κλασικά λύκεια έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, ενώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον διακεκριμένα κλασικά λύκεια. Είναι επίσης γνωστό, ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου ακόμη και στην Ελλάδα εκφράζονται αμφιβολίες για την ανάγκη διατήρησης των κλασικών σπουδών στο λύκειο.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο διοργανώνεται η ημερίδα από τον ΟΔΕΓ, την «Ευρωκλάσικα» και το Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος».
Ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) υποστηρίζει από το 1985 με πολλούς τρόπους την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας σε όλες τις μορφές της σε όλον τον κόσμο. Ενδιαφέρεται επομένως για την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών σε σχολεία και πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο, γιατί πιστεύει αφ’ ενός μεν ότι τα Αρχαία Ελληνικά είναι μία ζωντανή μορφή της Ελληνικής Γλώσσας, αφ’ ετέρου δε, γιατί έχει διαπιστώσει, ότι όσοι έχουν διδαχθεί Αρχαία Ελληνικά μπορούν εύκολα να μάθουν Νέα Ελληνικά και οπωσδήποτε είναι λάτρεις της Ελλάδας και του πολιτισμού της. Γι’ αυτόν τον λόγο διοργάνωνε ή συμμετείχε στην διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Αρχαίων Ελληνικών από το 1997 έως το 2010.
Ο Όμιλος Ευρωπαϊκών Εταιρειών Καθηγητών Κλασικών Γλωσσών και Πολιτισμών (Euroclassica) περιλαμβάνει εθνικές εταιρείες των Καθηγητών των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών από 20 χώρες της Ευρώπης. Η «Ευρωκλάσικα» συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό των Αρχαίων Ελληνικών που διοργάνωνε ο ΟΔΕΓ. Ο Όμιλος προσπαθεί με πολλούς τρόπους να βοηθήσει στην διατήρηση των κλασικών λυκείων που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, γιατί πιστεύει ότι οι κλασικές σπουδές είναι μία από τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.Το Σχολείο Ελληνικών «Μέγας Αλέξανδρος» είναι τμήμα του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου και λειτουργεί από το 1972. Διδάσκει τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά καθώς και τα Ελληνικά της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης σε ξένους από όλες τις χώρες του κόσμου. Έχει μετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει αναπτύξει καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας. Μεταξύ αυτών έχει αναπτύξει και ειδική μέθοδο για την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών σε όσους έχουν διδαχθεί Νέα Ελληνικά. 

Περισσότερες πληροφορίες :

Oργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ)
(κος Γεώργ. Παυλάκος), τηλ. : 210 77 180 77, τοτ. : 210 74 70 463,
ηλ.-ταχυδρομείο: odeg@odeg.gr, Ιστότοπος : www.odeg.gr

Όμιλος Ευρωπαϊκών Εταιρειών Καθηγητών Κλασικών Γλωσσών και Πολιτισμών (Euroclassica) (κος Χοσέ Λουίς Ναβάρο), τηλ. : 0034 607 503516,
ηλ.-ταχυδρομείο : navarrakis@hotmail.com,

Σχολείο Eλληνικών Μέγας Aλέξανδρος
(κα Βασ. Καβάγια), τηλ. : 210 82 17 710, τοτ. : 210 82 15 025,
ηλ.-ταχυδρομείο : alexander@bhc.gr, Ιστότοπος : www.alexander-edu.org


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σημειώσετε, με δεοντολογικό τρόπο, τα σχόλια σας για την παρούσα ανάρτηση της ΔΕΕΛ.

Υβριστικό η κακόβουλο περιεχόμενο,θα διαγράφεται αμεσα, για την προάσπιση του κύρους των αναφερομένων.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.