Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Ε. ΤΣΙΝΤΑΡΑΚΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε το 1981 στην Αλεξανδρούπολη του νομού Έβρου. Με την ποίηση άρχισε να ασχολείται από μικρός, όταν ως μαθητής τετάρτης δημοτικού έλαβε μέρος σε ποιητικό διαγωνισμό τοπικού τηλεοπτικού σταθμού. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και γνώστης της αγγλικής (Certificate of Proficiency in EnglishUniversity of Cambridge) καθώς και της γερμανικής γλώσσα (Zentrale Mittelstufenprüfung (ZMP) - Goethe Institut, Επίπεδο Oberstufe). Μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας απασχολήθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης – ερευνητής στην οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (Δ.Π.Θ.). Διαμένει στο Neubrandenburg της βόρεια Γερμανίας, όπου ειδικεύεται ως οφθαλμίατρος στο Νοσοκομείο Dietrich-Bonhoeffer-Klinikum (Akademisches Lehrkrankenhaus der Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald).


Διεύθυνση: Themistoklis Tsintarakis, Kraemerstrasse 5, 17033 Neubrandenburg, Γερμανία.

Τηλ.: 0049 395 5553570
"Το χρώμα της αύρας σου"

Το βλέμμα σου.
Το γέλιο σου.
Το άγγιγμά σου.
Τα λόγια σου.
Η αγάπη σου.
Έχουν δέσει τη σκέψη μου
με την ιδέα της ύπαρξής σου,
με το χρώμα της αύρας σου.
Νοσταλγώ το μέλλον μας …
Παγιδευμένος εκεί,
στο ψηλό σκαλοπάτι της χίμαιρας,
θεατής της ζωής μου
σε κάθε καθρέφτισμα της μορφής σου,
στα παιχνίδια του ειδώλου σου,
στην οφθαλμαπάτη της ψυχής μου.
Αφημένος στην ανυπαρξία του χρόνου…
Στη διάρκεια του ονείρου…
Στην ελπίδα του σήμερα…
Στην αβεβαιότητα του αύριο…


Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ Γ.ΒΑΣΙΛΗΣ -"ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ"

   "ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ "
(Δημοσιεύτηκε  στην εφημ. «Πρωινός Τύπος Δράμας, 23.2.2012, σελ. 5)

          Μια αξιόλογη πνευματική και λογοτεχνική προσπάθεια της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ) πρόβαλε στο φως της δημοσιότητας με τίτλο «Διεθνής Γιορτή Ποιητών», από τις Εκδόσεις Σμυρνιωτάκης, Αθήνα 2011.
Συγγραφέας του η Πρόεδρος της ΔΕΕΛ Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα, μια ακούραστη εργάτρια του λόγου και της τέχνης, εμπνευσμένη, δυναμική και δημιουργική προσωπικότητα στο χώρο του πολιτισμού, με παγκόσμια αναγνώριση.
Πρόκειται για ανθολογία αντιπροσωπευτικών έργων 148 Ελλήνων και ξένων ποιητών, ζωγράφων και γλυπτών, μελών της ΔΕΕΛ, διανθισμένο με κριτικά σημειώματα για τους ανθολογούμενους, με φωτογραφίες, σκίτσα και ζωγραφικές  απεικονίσεις.
Το έργο είναι αφιερωμένο στο «Αυγουστιάτικο Φεγγάρι της Αθήνας», μια σεμνή καλλιτεχνική εκδήλωση της ΔΕΕΛ, ύστερα από σχετική  πρόταση της Προέδρου της  το 1995, όταν η αείμνηστη Ζακλίν Ρομιγί απήγγειλε ποίηση του Γιάννη Κουτσοχέρα με φόντο την Ακρόπολη στου Φιλοπάππου.
Με την ευκαιρία αυτή γίνεται μια αναδρομή στην ιστορία της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, που έκανε τα πρώτα βήματά της στον ελληνικό και διεθνή καλλιτεχνικό χώρο με το θεσμό της «Μεγάλης Διεθνούς Γιορτής των Ποιητών» πριν από περίπου 30 χρόνια στην αίθουσα «Τρίτση» του Δήμου Αθηναίων.
Σε σχετικό επιγραμματικό σημείωμά της η Γ.Γ. της Εταιρείας φιλόλογος και λογοτέχνης Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου-Μπατάλια αναφέρεται στην ιδέα της ίδρυσης του πρώτου φορέα, τη διαδρομή του και την υλοποίηση, με ανάλογες μεγαλόπνοες ετήσιες εκδηλώσεις,  των υψηλών του στόχων, όπως τους οραματίστηκε η ιδρύτρια και Πρόεδρος  Χρυσούλα Βαρβέρη - Βάρρα.
Από τα μέλη του Δ. Σ. και την Πρόεδρο γίνονται αναφορές στη βράβευση του ποιητή Φοίβου Δέλφη το 1980, σε βραβεύσεις κατά τη γιορτή ποιητών   το 1994, στην εκδήλωση και τη βράβευση των Ελληνίδων λογοτέχνιδων της διασπορά το 1997, στο ξενοδοχείο «Ντιβάνι», Στην διοργάνωση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας το 1999 υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τη βράβευση από τη ΔΕΕΛ του σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη με το χρυσό μετάλλιο της Μελίνας Μερκούρη. Γίνεται παρουσίαση φωτογραφικών στιγμιότυπων από τις εκδηλώσεις της Εταιρείας,  όπως των Παναθήναιων του 2004 και τη βράβευση του Ισπανού ποιητή Λορέντε Σολάνο και του ολυμπιονίκη Χρήστου Στρατηγόπουλου. Υπενθυμίζεται με ανάλογα στιγμιότυπα η αδιάκοπη συνεργασία της Εταιρείας με τις Ένοπλες  Δυνάμεις της χώρας και το Δήμο Αθηναίων, οι γιορτές ποίησης του 2010, την αφιέρωση της ετήσιας γιορτής ποιητών το 2011 στον Παπαδιαμάντη, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύτηκε ο Έλληνας ποιητής και μουσικός Στέλιος Μαρκογιαννάκης από τη Φλόριντα και αναγορεύτηκε μέλος της Ακαδημίας «Θεά Αθηνά» ο γλύπτης και λογοτέχνης Παπαμανόλης Καλαϊτζάκης στο Πολιτιστικό Κέντρο της ΔΕΕΛ.
Στο καλαίσθητο ανθολόγιο φιλοξενούνται οι ποιητές με ένα ή δυο αντιπροσωπευτικά ποιήματά τους και σύντομα κατά το πλείστον βιογραφικά σημειώματα της Πρέδρου της Εταιρείας.
Στο εξώφυλλο προβάλλει στο φώς του ολόγιομου φεγγαριού η Ακρόπολη και το έργο είναι αφιερωμένο από τη συγγραφέα και στα μέλη της ΔΕΕΛ, τον άνδρα της και τα παιδιά της.  
Η γενικευμένη κρίση που σαρώνει την κοινωνία μας, ας ευχηθούμε να μεταπλαστεί σε γενική ανάταξη για δημιουργία στην επιστήμη, την τέχνη και τον ελληνικό πολιτισμό. Να κάνει τη σημερινή κακοδαιμονία της πατρίδας αυριανή ευκαιρία για ανάκαμψη.

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


                     ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Λ.:


«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ»

ΤΗΕ HISTORY OF INTERNATIONAL CELEBRATION OF POETS

η οποία  θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο της Αθήνας, Ακαδημίας 50, στις 17 Μαρτίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 6:00μ.μ. - 9:00μ.μ.

Α. Όσοι ποιητές συμμετέχουν για πρώτη φορά στο διαγωνισμό της Γιορτής των Ποιητών μέσω του Ιστορικού μας Ανθολόγιου θα αξιολογηθούν με Α,Β,Γ, Βραβεία και Επαίνους  και θα απαγγέλλουν την ποίησή τους.

Β. Όλοι όσοι είναι παρόντες  μόνο θα πάρουν  τιμητικά βραβεία γιατί στο παρελθόν συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Θα απαγγέλλουν ποίηση από το Βιβλίο με τίτλο «Διεθνής Γιορτή των Ποιητών»

- Παρουσιαστές του Βιβλίου θα είναι η Συγγραφέας Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα και η Γραμματέας Αικ.Βλαχοπαναγιώτου - Μπατάλια.

   Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν  τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Ε.Λ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΣΙΤΣΙΓΚΟΣ Αναπληρωτής Καθηγητής τού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Θεολογίας και Δρ. ΨυχολογίαςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 και ώρα 17:00 στο Νέο Αμφιθέατρο του Κεντρικού Κτηρίου τού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), θα ομιλήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής τού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Θεολογίας και Δρ. Ψυχολογίας, Σπυρίδων Τσιτσίγκος, με θέμα «Η αλληλεπίδραση θρησκειο-ψυχολογικών models και κοσμολογικών μύθων». Η ομιλία εντάσσεται στα πλαίσια της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Φιλοσοφία και Κοσμολογία».
Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες  για την ομιλία:      


Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣΚΗΣΗ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 50 «ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ » 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012,

              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-INVITATIOΝ     

 Η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών
   (I.S.G.R.A.)& the International Academy “Thea Athina”
    σας προσκαλούν στην
             32η ΔΙΕΘΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ 2012
  invite you in  32th  International Celebration of Poets 2012
 αφιερωμένη:
στην παρουσίαση του νέου Ανθολογίου
της Προέδρου κας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΒΑΡΒΕΡΗ- ΒΑΡΡΑ

« ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ »
 INTERNATIONAL CELEBRATION OF POETS”
H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50
The Festival will take place in the  Municipality of AthensSpiritual Center in 50th Academia’s st.,

στις 17 Μαρτίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00 έως 21.00

 in Saturday, 17 March 2012, 18:00-21:00.

 Είσοδος Ελεύθερη.
We are waiting for you.
                                                                              Με Τιμή
    The President
                         Χρ. Βαρβέρη-Βάρρα
         The Gen. Secretary
   Αικ. Βλαχοπαναγιώτου -Μπατάλια   
                     Chrissoula Varveri-Varra                                Εκ. Vlachopanagiotou-Βatalia
            INFORMATION: http://www.somateiodeel.blogspot.com. Fax: 210 2840724