Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΕΛ "ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ" ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΒΕΡΗ-ΒΑΡΡΑ

“ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ
“International Celebration of poets”

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ “ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ”-
          ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΩΝ

   
    “Θεσμός” για τα Λογοτεχνικά δρώμενα αποτελεί η μεγάλη Γιορτή των Ποιητών, αφού λαμβάνει χώρα πάνω από 30 χρόνια στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Τρίτση» την οποία διοργανώνει η Λογοτέχνιδα, Πρόεδρος και Ιδρύτρια των Φορέων της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ “ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ” & της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΒΕΡΗ –ΒΑΡΡΑ.
       Πνευματικοί Δημιουργοί, Ποιητές, Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο δίνουν το παρόν, αναδύουν το μεγαλείο του ανθρώπινου ψυχισμού και αντικατοπτρίζουν τη δύναμη της θέλησης για αυθεντική δημιουργία, καταθέτουν την καλλίτερη «Τέχνη»  τους, για να συμβάλλει ο καθ΄ένας με το δικό του μοναδικό τρόπο και  να παράγει Πολιτισμό μες στη φυσική ροή που του  επιβάλλει ο χρόνος, χωρίς φραγμούς ιδιοτέλειες και πολιτικές σκοπιμότητες.
     Το έργο τους  χαρίζει όχι μόνο αισθητική απόλαυση αλλά αναμοχλεύει τις σκέψεις και τα προβλήματα που άπτονται του καιρού τους   και δίνει συγκίνηση μέχρι των μυχιωτάτων της ψυχής μας με την παρακολούθηση και βυθομέτρηση της σκέψης των, γιατί «οι τέχνες  δεν μπορούν να μας εγκαταλείψουν».
     Κάθε χρόνο τιμώνται όχι μόνο αυτοί που συμμετέχουν με το έργο τους αλλά και αυτοί που ξεχώρισαν ως μοναδικές Προσωπικότητες, για την Μεγάλη Προσφορά τους στα Γράμματα, στην Τέχνη, στον Πολιτισμό, στην Κοινωνία, στην Αρετή, στον Κόπο, στην Ανιδιοτέλεια. Έτσι γράφεται «ΙΣΤΟΡΙΑ»,   διαφυλάττεται  και καταξιώνεται  το πνευματικό έργο του ελληνισμού, σε παγκόσμια κλίμακα και οι πνευματικές πανοπλίες των Δημιουργών κτίζουν στο αναλογούν, τον «πολιτιστικό» μας οπλισμό.
    Την Μεγάλη αυτή Γιορτή της Ποίησης, την αγωνίστρια Ιδρύτρια και Πρόεδρο των παραπάνω Φορέων Δρ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΒΕΡΗ –ΒΑΡΡΑ στήριξαν και στηρίζουν μέχρι σήμερα οι Δήμαρχοι της Αθήνας, οι Έλληνες της Διασποράς, οι Διεθνείς  Λογοτεχνικές Ενώσεις, οι Ακαδημίες του Εξωτερικού, ο Τομέας Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εγώ προσωπικά από την Θέση της Γενικής Γραμματέως και της Αντιπροέδρου στο παρελθόν από το 1993 και ευχαριστώ   που έχω την μεγάλη  αυτή τιμή να υπηρετώ ανιδιοτελώς τα Γράμματα, την Τέχνη, τον Πολιτισμό.
    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΕΕΛ
ΑΙΚ. ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ -ΜΠΑΤΑΛΙΑ