Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΕΛ

   «Η Δόξα ποτέ δεν χαρίζεται, είναι διαρκής αγώνας
 και κατακτιέται με πολύ πόνο»  Χ. Βαρβέρη-Βάρρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

·        Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκη αρχές Δεκεμβρίου του 2011 το Ιστορικό-Ποιητικό Ανθολόγιο της Διεθνούς Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Επί 8 μήνες η λογοτέχνιδα και Πρόεδρος κα Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα αγωνίσθηκε για να εκδώσει ένα πραγματικό έργο Τέχνης. Τώρα αγωνίζεται για να το ταχυδρομήσει σε όλο τον κόσμο.
·        Η διανόηση της Διασποράς, που πρώτη ενημερώθηκε για αυτό, συγχαίρει τη Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα που προσφέρει δωρεάν αυτό το σημαντικό βιβλίο σε όλα τα μέλη του Σωματείου. Η ΔΕΕΛ που έγινε Πολιτιστικός φορέας με την υπεύθυνη δράση της Προέδρου, προοδεύει συνεχώς.
·        Στις 28 Νοεμβρίου 2011 η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων τίμησε τη Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα με ειδικό δίπλωμα. Στη διάκριση αυτή αναφέρουν ο Πρόεδρος Δημήτρης Νικολακάκης, ο Γραμματέας Σπύρος Καστανάκης, η Αντιπρόεδρος Ζαχαρέμια Σημανδηράκη, τα μέλη Αθανάσιος Δεικτάκης, Παύλος Πολυχρονάκης κ.α. ότι η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΒΕΡΗ-ΒΑΡΡΑ τιμάται για την απέραντη προσφορά της στον Πολιτισμό της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Ασίας και της Αμερικής.
·        Τα ανθολόγια και τα Περιοδικά του Πεκίνου αναφέρουν ότι η Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα προσκλήθηκε στην Κίνα, στην Πολιτιστική της Ολυμπιάδα, λόγω του αξιόλογου ποιητικού της έργου και χαίρονται που η ίδια επινόησε την Πολιτιστική Ολυμπιάδα «Παναθήναια 2004».
·        Το Πολυτελέστατο Περιοδικό της Σεούλ ενέκρινε για Σύμβουλο και Αντιπρόεδρό του τη λογοτέχνιδα Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα και Διευθυντής του όμορφου αυτού εντύπου είναι ο Baek Han Yi.
·        Στην κοπή της πίτας της ΔΕΕΛ που θα γίνει 8-1-2012 στα γραφεία της θα απονεμηθούν τα Βραβεία του προηγούμενου έτους στα Βιβλία.
·        Ο Baek Han Yi και ο Δήμαρχος της Σεούλ κάλεσαν πρόσφατα τη Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα με δικά τους έξοδα για να τη βραβεύσουν. Το Περιοδικό της Σεούλ εκδίδεται με έξοδα του Δήμου της Σεούλ στην Κορέα.

           Η Πρόεδρος                                            Η Αντιπρόεδρος

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΒΕΡΗ-ΒΑΡΡΑ 
                                                                    ΑΙΚ. ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-                  
         Ο Αντιπρόεδρος                                              ΜΠΑΤΑΛΙΑ
            ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Λ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΑΚΟΥΜΙΝΑΚΗΗ Πρόεδρος Χρυσούλα Βαρβέρη - Βάρρα και το Δ.Σ. συγχαίρουν τον Γεώργιο Γιακουμινάκη για τη βράβευσή του.Απονομή βραβείων λογοτεχνικού διαγωνισμού για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Η βίαιη αποκοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το μνημείο, στο οποίο ανήκουν, και το αίτημα της επιστροφής τους στην Ελλάδα έδωσαν έμπνευση σε εκατοντάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες συγγραφείς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι απέστειλαν τα πονήματά τους στο διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «Μάρμαρα του Παρθενώνα: ιστορία μιας κλοπής ή κλοπή της ιστορίας».
Τον διαγωνισμό διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η Οργάνωση Ελληνικού Πολιτισμού «Νόστος», υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή και σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής, την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων και το Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών «Φώτιος Μαλλερός» του πανεπιστημίου της Χιλής.
Η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων των έργων στην ελληνική γλώσσα πραγματοποιήθηκε απόψε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Προηγήθηκε τον Νοέμβριο τελετή απονομής στους δημιουργούς της Αργεντινής, στη Βουλή της Αργεντινής.
Το πρώτο βραβείο ανάμεσα στα έργα στην ελληνική γλώσσα απέσπασε η Βάγια Καπνιά με το ποίημά της «Καρυάτιδα»:
«Ξένοι, ανάμεσα σε ξένους
Τη γλώσσα μας πια ξεμάθαμε
Μα ούτε καταδεχόμαστε γλώσσα άλλων
Βουβοί στεκόμαστε απέναντι στον Χρόνο
Που κάθε μέρα μας ξεχνάει και μας πονάει πιο πολύ?»
Στους διακριθέντες του διαγωνισμού συγκαταλέγεται και το διήγημα της δημοσιογράφου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλεξάνδρας Γούτα με τίτλο «Ο συλλέκτης και ο γέροντας»:
«Τσαλάκωσε το χαρτί και το πέταξε στον κάδο των απορριμμάτων. Κράτησε, όμως, στο μυαλό του, έστω ελαφρά παραλλαγμένη, εκείνη την τελευταία φράση: Στην πατρίδα τους, τα μνημεία είναι μέρος μιας ιστορίας όχι εθνικής, αλλά πανανθρώπινης. Ξενιτεμένα, ποια ιστορία διηγούνται;»
Στο διαγωνισμό πήραν μέρος περισσότεροι από 350 συγγραφείς από την Ελλάδα, την Αργεντινή, την Ισπανία, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Μαλαισία, το Περού, την Αίγυπτο, το Μεξικό και τις ΗΠΑ, οι οποίοι απέστειλαν διηγήματα και ποιήματα στην ελληνική, ισπανική και αγγλική γλώσσα.
Στην αποψινή τελετή απονομής παραβρέθηκε αντιπροσωπεία γερουσιαστών της Αργεντινής. Ο γερουσιαστής της Αργεντινής και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Αργεντινής-Ελλάδας, Εμίλιο Ρασέντ, επισήμανε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι στόχος των Αργεντινών γερουσιαστών είναι να βοηθήσουν στο αίτημα των λαών του κόσμου που έχουν πέσει θύμα της κλοπής της Ιστορίας και της Αρχαιότητάς τους και να προσφέρουν συμπαράσταση σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της Ελλάδας.
Τα βραβεία του διαγωνισμού απένειμαν, μεταξύ άλλων, οι γερουσιαστές της Αργεντινής, Εμίλιο Ρασέντ, Μπλάνκα Μονλάου και Ρομπέρτο Μπασουάλντο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, Πέμη Ζούνη, της ΝΔ, Κώστας Χατζηδάκης, και του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπαδάκη- Παπανδρέου, ο πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα, Χόρχε Αλεχάντρο Μαστροπιέτρο, και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής.
Η Οργάνωση Ελληνικού Πολιτισμού «Νόστος» ιδρύθηκε το 2006 στην Αργεντινή με αποστολή της την ανάδειξη, τη διάδοση και τη διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής παιδείας στην Αργεντινή και τη Λατινική Αμερική.