Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Η Δ.Ε.Ε.Λ. ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΓΡΙΒΑ

Ο Ποιητής και Άνθρωπος Στάθης Γρίβας
Μνημόσυνο στη μνήμη του 13/11/2011
Άγιος Δημήτριος Κάτω Τιθορέας.
(Γράφει η κ. Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα) 
      Αγαπημένε μας Στάθη, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Ε.Λ. καθώς και όλα τα μέλη της Εταιρείας μας, μετά την είδηση του θανάτου σου και μετά από ώριμη σκέψη σήμερα, σαράντα μέρες μετά το “αντίο”  που μας είπες, υποσχόμεθα να προβάλλουμε το ποιητικό σου έργο Διεθνώς. Πρόσφατα στείλαμε βιβλία σου στο Χάρβαρντ καθώς και στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα της Αγγλίας, για τους Ολυμπιακούς αγώνες της, το 2012.
     Η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών υπόσχεται να σε τιμήσει  με πολλά αφιερώματα στις εκδηλώσεις του Σωματείου μας. Είσαι ένας πολυβραβευμένος και καταξιωμένος λογοτέχνης που η Πατρίδα σου σε καμαρώνει και η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών σε θαυμάζει. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η        Νομαρχία της  Φθιώτιδας είμαστε σίγουροι ότι θα στήσει την Προτομή σου στην Κάτω Τιθορέα.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ.!
Η φίλη σου και Πρόεδρος της ΔΕΕΛ
Λογοτέχνιδα Χρυσούλα Βαρβέρη – Βάρρα

Η Γενική Γραμματέας Αικ. Μπατάλια
και όλα τα Μέλη του Δ.Σ.

ARGYRO VALADOROU- MOUDATSOU


                                               “She is a recognized poet and painter and 
                                                 she is distinguished for her sensitiveness
                                                 and her humanism” (Critical Note
                                                 Chrissoula Varveri- Varra)

      She is born in Athens and from her childhood she was an amateur painter. During the war, she stopped her studies because of the death of her father and many other reasons. Since her children had been at the primary school she started painting again. She presented three collections of, tempera, oil and charcoal drawing. She has published four books, in 1995 “Flares”, in 1996 “Marousso”, in 1997 “The pebbles” and in 1999 “like a fairy tale”. The «Accademia Ferdinadea» of Italy awarded the last book with a prize and the Parliament of Greece also recognized it. Totally, she has taken 13 honorary diplomas. What is more she is a member in the “International Society of Greek writers and Artists” and in the “Association of Naturalists scientists”. Also she has cooperated with many magazines and newspapers.The wings of Imagination


Did you imagine the possibility
 to be captured in dark basements
so as not to can see through the chinks?
to co – exist with people that you cannot stand
and to be forced to be glad and to sing?
to be sent to a foreign country with a ship
and to be left lonely without any familiar around you?
to be thrown out in a desert alone
and to look for an oasis to find clean water?
to be enchained down so as not to can see around
 not to can grasp things, not to can move your leg?
your dreams in life to be broken down
and to be stolen the brightness of your beautiful eyes?
Even if all these happen
nobody can block “the wings of Imagination”
 which give you away life.
In the dark, during the night your dreams become alive
and they bring by you whatever you love.

                                                            Translation: Fani Batalia


Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

ΔΡ. ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΣΧΟΣ

Γράφει η κα Χρυσούλα Βαρβέρη – Βάρρα.

Τίτλος νέου βιβλίου:
“ΤΡΙΑΝΤΑΕΞΑΕΤΙΑ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΣΕΛΛΗΝΩΝ”

(Πολυβραβευμένος Ποιητής & Συγγραφέας )

    Κάθε συγγραφέας και ποιητής που γράφει ένα βιβλίο εκφράζει τις δικές του απόψεις. Παίρνει θέση με τη γραφή του σε πολλά κοινωνικά, ηθικά, πολιτικά και ανθρωπιστικά γεγονότα. Κρίνει τη σύγχρονη πολιτική για τα μεγάλα σφάλματα που έχει διαπράξει. Σήμερα το 2011 ο Ελληνικός λαός και τα νιάτα της Ελλάδας μας, βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση. Η έννοια της Δημοκρατίας μας και της Δικαιοσύνης έχουν εκτροχιαστεί επικινδύνως από την αποστολή τους. Μόνο ένας σοβαρός και ηθικός λαός θα μπορούσε να ενσαρκώσει την ένδοξη ετυμολογία των μεγάλων αυτών εννοιών. Ο Ποιητής και Συγγραφέας Απόστολος Πάσχος με το καινούριο αυτό βιβλίο του, “ΤΡΙΑΝΤΑΕΞΑΕΤΙΑ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΣΕΛΛΗΝΩΝ” έχει στόχο να εκφράσει τον πόνο του για την πορεία της Πατρίδας μας, που οδηγεί στον όλεθρο. “Κάθε άνθρωπος έχει το θάρρος της γνώμης του” έγραψε ο μεγάλος Ντοστογέφσκι. Και με  αυτό το θάρρος που χτυπά ανελέητα με την πένα του τα κακώς κείμενα της Ελλάδας ο Απόστολος Πάσχος μας προβληματίζει για την στάση της Πολιτικής σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Επισημαίνει για τις  ηθικές αξίες που  βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση και την ανάγκη για επιβίωση χωρίς να ευνοείται η εγκληματικότητα, και ακόμα για  κοινωνική Ειρήνη, για εμπιστοσύνη και αγάπη που έπαψαν να υπάρχουν, στοιχεία που αναζωογονούν την Χώρα μας και την ωθούν στην πρόοδο και την ευτυχία.

   
Χρυσούλα Βαρβέρη – Βάρρα.
   Λογοτέχνιδα Πρόεδρος της ΔΕΕΛ.