Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΑΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Έφυγε» ο Λογοτέχνης ΣΤΑΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

07-10-2011

       Έφυγε στις 07 Οκτωβρίου ο εκλεκτός Στάθης Γρίβας, ο Λογοτέχνης και σημαντικός Άνθρωπος  με ακέραιο ήθος και αγάπη για τον συνάνθρωπό του, σε ηλικία 85 χρονών.
       Ο Στάθης Γρίβας έχει γράψει 16 Βιβλία και για το Λογοτεχνικό του έργο έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις. Μέσω της ΔΕΕΛ το έργο του έγινε γνωστό στο Λογοτεχνικό Κόσμο και στις Ακαδημίες του Εξωτερικού.
       Στις 08 Οκτωβρίου θα γίνει η κηδεία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τιθορέα Λοκρίδας, στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου, Κάτω Τιθορέας.
       Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ «ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ» & η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ έχασαν έναν δικό τους  Άνθρωπο και η Ελλάδα έναν σημαντικό Ποιητή.       
          Οι Φορείς συλλυπούνται την Οικογένεια του και πιστεύουν ότι η μνήμη Του θα είναι Αιώνια ! 
        ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ,  ΣΤΑΘΗ ΓΡΙΒΑ ! ………….


Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.Η Πρόεδρος
Η Γεν.  Γραμματέας

Χρ. Βαρβέρη- Βάρρα


Ο Αντιπρόεδρος
Νικ. Μαυροκέφαλος
Αικ. Βλαχοπαναγιώτου
-Μπατάλια
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

89 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

         Συνέντευξη της Λογοτέχνιδας και Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Λ. στον δημοσιογράφο Νίκο Μαυροκέφαλο για το Τηλεφώς, έδωσε η κα Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα, στις 05-09-2011, η οποία δηλώνει υπερήφανη για την καταγωγή της. Η Λογοτέχνιδα είναι γνήσιο τέκνο της Ιωνίας. Η συνέντευξη έκανε μεγάλη εντύπωση για το περιεχόμενο του δράματος των γονιών της, καθώς και όλων των Μικρασιατών, έτσι όπως τα έμαθε από τις γιαγιάδες της και τους δύο γονείς της. Η Σμύρνη καιγόταν και όλοι οι Έλληνες προσπαθούσαν να σταθούν στα πόδια τους με την απόγνωση που τους προκαλούσε ο μεγάλος ξεριζωμός. Ο φακός του ΤΗΛΕΦΩΣ αφού έδειξε το προσωπικό Μουσείο Δράσης της με τα πολλά διεθνή τρόπαια, μετάλλια και διπλώματα στην οδό Χλόης 9, Νέο Ηράκλειο, μετά στάθηκε στη συνέντευξη. Το τραγικό της υπόθεσης ήταν, όταν η αδερφή του πατέρα της, Ελένη Βαρβέρη, μόλις 17 ετών το 1922, αφού «βιάστηκε» μέσα σε βάρκα, την έριξαν στην θάλασσα και πνίγηκε, μπροστά στα μάτια του πατέρα της Δημητρίου Βαρβέρη, ηλικίας τότε 10 ετών περίπου. Η Πρόεδρος κ .Χρυσούλα Βαρβέρη –Βάρρα παρουσίασε κειμήλια ιερά από την Ιωνία, μεταξύ άλλων κι ένα Ανθολόγιο λογοτεχνίας από την Πόλη. Η γνωστή λογοτέχνιδα έκλαψε πικρά την ώρα που απήγγειλε το ποίημά της αφιερωμένο στους γονείς της.

Πατρίδα των γονιών μου η Ιωνία
τραγική μοίρα στου Περικλή
τη Χώρα που  μ’ ανάστησε…

Ενα μικρό τμήμα του Μουσειακού χώρου της Προέδρου της ΔΕΕΛ στο εμφαίνονται λίγα απο τα μετάλλεια και τα βραβεία με τα οποία έχει τιμημηθεί. Η Πρόεδρος Χρυσούλα Βαρβέρη -Βάρρα στην παρακάτω Φωτογραφία με την οποία αναγορεύεται Ακαδημαϊκός απο μία από τις  αρχαιότερες Ακαδημίες του κόσμου
"LA PONTΙFICIA  ACCADEMIA TIBERINA"

                                   Η αρχαιότερη Ακαδημία «LA PONTΙFICIA  ACCADEMIA TIBERINA,” ιδρυθείσα το 1813 στη Ρώμη  με σκοπό την προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της Κλασσικής  Παιδείας, του Υψηλού Πνεύματος εν γένει,  το Σάββατο, στις  02 Δεκεμβρίου 2006 άνοιξε τις πύλες της, παρουσία Πολιτιστικών, Θρησκευτικών, Στρατιωτικών  Ιταλικών Αρχών και εκλεκτών Μελών της , και  γιόρτασε τα 193 χρόνια  και  αναγόρευσε Ακαδημαϊκό και  Εκπρόσωπο της στη χώρα μας την πολυβραβευμένη, ιδρύτρια και Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΓΥΡΩ ΜΟΥΔΑΤΣΟΥ -ΒΑΛΑΔΩΡΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ -ΖΩΓΡΑΦΟΣ

«Αν μπορείς»

Αν μπορείς,
στην καρδιά μέσα του φίλου σου να μπεις,
βρήκες αγάπη.
Αν μπορείς,
από μίση, εγωισμούς ν’ απαλλαγείς,
θα νιώσεις αγάπη.
Αν μπορείς,
αδικίες και εχθρούς να συγχωράς,
χαρίζεις αγάπη.
Αν μπορείς,
χαμόγελο, καλοσύνη να σκορπάς,
παίρνεις αγάπη.
Αν μπορείς,
μονοπάτια με αγκάθια να διαβείς,
θα βρεις αγάπη.
Αν μπορείς,
για ν’ αντέξεις αδικίες που θα βρεις,
αυτό είναι αγάπη.
Αν μπορείς,
σ’ όποιον σ’ έβλαψε κακία μην κρατάς,
είναι αγάπη.
Αν μπορείς,
μεσ’ τα μάτια τους ανθρώπους να θωρείς,
προσφέρεις αγάπη.
Αν μπορείς,
στο Θεό μπροστά καθάριος να σταθείς,
ζεις την αγάπη!