Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

«Έφυγε» ο Μιλτιάδης Έβερτ, 09-02-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11-02-2011

         Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ «ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ» & η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ με μέγιστη πολιτιστική διαδρομή στον Α΄ Δήμο της χώρας, στην Γενική Συνέλευση των Φορέων στις 10-02-2011 μίλησαν για την προσφορά του ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤ στον Πολιτισμό. Κατά την διάρκεια της θητείας του, ως Δήμαρχος της Αθήνας μας ο Μιλτιάδης Έβερτ βοηθούσε με προσωπική φροντίδα  τις όποιες ευγενείς –πνευματικές δραστηριότητες πραγματοποιούσαν τα Λογοτεχνικά και Καλλιτεχνικά Σωματεία της Ελλάδας μας. (1986-1989)
       Οι Φορείς μας, αφού έκαναν πρωτίστως ενός λεπτού σιγή, αναφέρθηκαν στο ήθος και στην προσφορά του Μιλτιάδη Έβερτ στα Γράμματα.
        Η Πρόεδρος κ. Χρ. Βαρβέρη –Βάρρα πριν δύο χρόνια βράβευσε   τον Αείμνηστο και την Αντιδήμαρχο λατρευτή κόρη του. Ο ραδιοφωνικός σταθμός 9.84 ήταν πάντα πρόθυμος μ΄ εντολή του Μιλτιάδη Έβερτ να ανακοινώνει όλες τις εκδηλώσεις.  Η συγκίνηση της Προέδρου ήταν πολύ μεγάλη καθώς ξεφύλλιζε το τεράστιο αρχείο της και έβλεπε πως υπήρξε χρόνος όπου η ίδια πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Γιορτή των Ποιητών, την Γιορτή της Μητέρας και τις παρουσιάσεις μεγάλων Προσωπικοτήτων : Ν.Βρεττακο, Οδ. Ελύτη, Γ.Ρίτσο, Διαλεκτή Ζευγώλη Γλέζου, Τ. Λειβαδίτη, κ.α. επί  ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤ.
        Οι Φορείς συλλυπούνται την Οικογένεια του και πιστεύουν ότι η μνήμη Του θα είναι Αιώνια ! 
        ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤ………….


                                                            Με τιμήΗ Πρόεδρος
Η Γεν.  Γραμματέας

Χρ. Βαρβέρη- Βάρρα
Αικ. Βλαχοπαναγιώτου
-Μπατάλια