Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΒΕΡΗ-ΒΑΡΡΑ


ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ   20 ΜΑΡΤΙΟΥ  2010
30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ –ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΒΕΡΗ-ΒΑΡΡΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σεβαστοί Πατέρες
Εκλεκτοί καλεσμένοι
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τριάντα ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται το έτος που διανύουμε από τότε που η Πρόεδρος και Ιδρύτρια των δύο Φορέων , της Διεθνούς Ακαδημίας Γραμμάτων Και Τεχνών “ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ” και της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΒΕΡΗ –ΒΑΡΡΑ, άρχισε τους πνευματικούς αγώνες στο Δήμο της Αθήνας με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των Δημάρχων. Η σύνδεση του ονόματος της με το δικό μου, έστω και σε περιορισμένο ρόλο, αποτελεί για μένα τιμή εδώ και 17 χρόνια τα οποία συνοδεύοντα με πολύ αγάπη και πολύμοχθη αφοσίωση.  
           Είναι αδύνατον να σας αναφέρω το πολυσχιδές έργο της μέσα σε μία σελίδα, όπως μου ορίσθηκε ρητά, αλλά σε τίτλους και επιγραμματικά  θα προσπαθήσω και πάλι είναι βέβαιο ότι θα την αδικήσω.
·       Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη του λόγου. Είναι πτυχιούχος Σκηνοθεσίας, Θεάτρου και Κινηματογράφου και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και ξένες γλώσσες.
·         Οι πολύπλευροι αγώνες της δεν της άφησαν χρόνο να προβάλλει τα θεατρικά της έργα τα οποία θεωρούνται και κλασσικά του είδους τους.
·         Δέκα πέντε χρόνια πρόσφερε ιδέες και έργο στην Π.Ε.Λ. (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών).
·         Το 1985 μαζί με τον αείμνηστο Φοίβο Δέλφη συγκροτεί την Επιτροπή Λογοτεχνών  «Θεά Αθηνά» της οποίας είναι και Πρόεδρος.
·         Το ίδιο έτος αγωνίζεται και με την δημοσιογραφική της ικανότητα έπεισε τη Βουλή των Ελλήνων, να αποφασίσει να διακινηθεί το Βιβλίο στον λαό μας δια μέσου της Εργατικής Εστίας.
·    Παράλληλα προσπαθεί να γίνει πράξη η ασφάλιση των λογοτεχνών και εκδίδει τις Λογοτεχνικές Ταυτότητες  και παρέχει βοήθεια στην ιατρική τους περίθαλψη.
·         Το 1987 συγκροτεί την Επιτροπή Αντιναρκωτικού Αγώνα των Λογοτεχνών και εφοδιάζει με πρωτοβουλία της την θεραπευτική κοινότητα « Ιθάκη» με 2500 βιβλία.
·          Επάνδρωσε πάμπολλες βιβλιοθήκες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, 2000  βιβλία εστάλησαν στην Δανειστική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Μονς, 2500 στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, μεγάλος αριθμός στην Βιβλιοθήκη ΔΙΣ «Χαμόγελο Του Παιδιού», «ΚΕΘΕΑ», «Σύλλογος Παραπληγικών και Νεφροπαθών». Συνέβαλε στη συγκρότηση βιβλιοθηκών της Περιφέρειας, των Απόδημων Ελλήνων πολλών σχολείων και Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων.
·            Τονίζει καθημερινά την μεγάλη σημασία που έχει για την χώρα η ίδρυση Εθνικού Τυπογραφείου και έχει καταθέσει τις προτάσεις της στη Βουλή των Ελλήνων από το 1992.
·         Το 1993 ιδρύει την  Διεθνή Εταιρεία  Ελλήνων Λογοτεχνών και ο σκοπός της είναι η προαγωγή της Ελληνικής λογοτεχνίας και καλλιτεχνικής γενικά δημιουργίας μέσα από την προβολή και προώθηση του έργου των πνευματικών δημιουργών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με την παροχή σ’ αυτούς κάθε μορφή συνδρομής, όπως η μετάφραση και η προβολή των νέων λογοτεχνικών δυνάμεων  της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, αλλά και σ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
·         Το 1993 άρχισε και η πολιτιστική της συνεργασία της με το ΓΕΕΘΑ επι αρχηγίας ΓΕΑ του αειμνήστου  Αθανάσιου Σταθιά και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τους Αντιστρατήγους Ιωάννη Κακουδάκη, Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο , τον Διευθυντή της Ιστορίας Σρατού  Νικόλαο Δεπάστα και πολλούς άλλους  έχοντας στην διάθεση της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού όλο το Ιστορικό Αρχειακό υλικό της ΔΕΕΛ.
·         Καθιέρωσε την σύγχρονη «Ολυμπιάδα Πολιτισμού», « Τα Μελίνεια Τρόπαια « στην μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, τα «Παναθήναια» την Ετήσια «Γιορτή των Ποιητών», η οποία γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με   μεγάλη συμμετοχή του κοινού για ν’ απολαύσει και το μοναδικό έθιμο της  ποιητικής  μπομπονιέρας και τις εβδομαδιαίες Λογοτεχνικές ημερίδες στην κάθε φορά  έδρα του Σωματείου.
·         Τιμά τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, μεγάλες προσωπικότητες των Γραμμάτων Διεθνώς σε επίπεδο κρατών, έτος προβολής Ελλάδος Ιαπωνίας τιμώμενος διδάσκαλος ειρηνιστής Daisaku Ikenda , Ολυμπιακοί Αγώνες της Κίνας στους οποίους εκλήθη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στους οποίους έστειλε εκατοντάδες μετάλλια και διπλώματα συνεργαζόμενη με την διανόηση της Κίνας με εκπρόσωπο τον Jidi Majia , εθνικούς ποιητές, Συγγραφείς, Μουσικούς -  Διον. Σολωμό, Παλαμά, Ελύτη , Βρεττάκο, Θεοδωράκη, Μότσαρτ – και πολλούς άλλους   
·         Διενεργεί Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης για την τρομοκρατία για τον οποίο της  εστάλη πλακέτα με τους Δίδυμους Πύργους.
·         Είναι μέλος της Δελφικής Ιδέας που εδρεύει στις Βρυξέλλες με πρωτεργάτες την Ισαβέλλα Μαράτου – Αργυράκη, τον Μαρσέλ Βουαζέν, τον αείμνηστο Γιάννη Κουτσοχέρα κ.α,
·         Συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Φραγκφούρτης, αφιερωμένη στην Ελλάδα κατόπιν επισήμου προσκλήσεως του Σωματείου  από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.Κ Ε.Β Ι).και χάρισε όλα τα βιβλία στις βιβλιοθήκες της Γερμανίας.  
·         Επιμελείται  εξ ολοκλήρου την έκδοση   Ανθολογιών  «Γράμματα – Τέχνες – Πολιτισμός», «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ 2004», «Από την Κίνα στην Αγγλία » οι δύο μεταφρασμένες στην Αγγλική και Γαλλική  γλώσσα με  τη μεγάλη συνεισφορά της πρέσβειρας της Ελληνικής Λογοτεχνίας Κ Ισαβέλλας  Μαράτου Αργυράκη .Οι Ανθολογίες αυτές ταξίδεψαν στις Βιβλιοθήκες όλου του Κόσμου και όχι μόνο και τα Παναθήναια 2004 καταχωρήθηκε και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
·         Έχει  στενή συνεργασία με το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού με στόχο την σύσφιξη και γνωριμία των Ελλήνων της Διασποράς (Συγγραφέων – Λογοτεχνών) για την πολιτιστική και πνευματική  προβολή της χώρας μας έχοντας μεγάλο αντίκτυπο στην Τουριστική ανάπτυξη της Πατρίδος μας.
           Συνεργάστηκε και Συνεργάζεται με:
-την Ισαβέλλα Μαράτου Αργυράκη, η οποία δεν παραλείπει    να ενημερώνει για όλες τις ενέργειες την Ευρωβουλή, τους Δημάρχους της Αθήνας, η επιστολή της στον Δήμαρχό μας Κ. Νικήτα Κακλαμάνη πιστεύω να  μας διαβασθεί σήμερα, την Βουλή των Ελλήνων για το έργο αυτό  της Προέδρου μας
- τον  Χαν Χι Βεκ (Κορέα), τον Ζαν Ζογκ , Τσαν Χι (Κίνα),τον αείμνηστο John Misset (Αγγλία), τον Αντώνη Χριστοδουλή- OULA FELBER- Ασημίνα Παραδεισά (Γερμανία ), την Γεωργία Ξενωφού- Κώστας Μορφέσης (καναδάς),   Βίκτωρ Κορκόμπα - MARIA DOLORES FERENTEZ - PILAR ALBERTI (Ισπανία),Γιώτα Στρατή - TERENSIKA PEREIRA(USA ), Γιουλίκα Μάστρυ (Καλιφόρνια) Biplab Majumdar (Ινδία), Βιργινία Ροδά (Αργεντινή)), Θωμάς Τόκας (Ελβετία),  COURT ZVATEK (ΑΥΣΤΡΙΑ),  CARLOS GASPAR, ARROUBA JOSE RODRIGES,  ALVARO LOPES(ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ),  DESSAKOU IKEDA-   TOSHIMI HORIUCHI -N. KORIYAMA (ΙΑΠΩΝΙΑ),  SALVATORE STATELO(ΣΙΚΕΛΙΑ),C. MEND-OOYO (ΜΟΓΓΟΛΙΑ), CARLA CRAUS(ΑΥΣΤΡΙΑ),  MARGUIS DONK VELLA(MALTA), MANORANGAN DAS(ΙΝΔΙΑ),    BIPLAMP MAJUMDAR(ΚΑΛΚΟΥΤΑ), VICTOR BOUZA(ΙΤΑΛΙΑ),  ,  ZANG ZI(ΚΙΝΑ), HAN BACK YI(ΣΕΟΥΛ)  και πολλούς άλλους .
·         Εκδίδει ως  κύριος συντάκτης πέντε χρόνια την εφημερίδα το Βυζαντινολόγου 
 καθηγητού Κων Τσιρπανλή. «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ»
·                 Το μεγάλο ποιητικό και πεζογραφικό της έργο έχει μεταφρασθεί από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και από την Αγγλική γλώσσα στην Ισπανική, Ιταλική, Γαλλική, Κινέζικη, Ρουμανική, Γερμανική, Μεξικανική διάλεκτο, από γνωστούς λογοτέχνες όλου του κόσμου. Φιλοσοφικά κείμενα έχουν μεταφρασθεί από την Μαντώ Κατσουλού, τον Ζανκ Χι, την Τερέσινκα Περεϊρα (ΗΠΑ) και άλλους μεταφραστές (λόγω της ιδιότητάς της ως μέλους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ακαδημιών Κουλτούρας). Είναι από τους πιο πολυμεταφρασμένους ποιητές της Ελλάδας και  αυτό την καθιστά ποιήτρια όλου του κόσμου.
·         Ο κύκλος των αγώνων της που συνεχίζεται με πίστη και αγάπη, με κάθε είδους άμετρους κόπους –και όχι χωρίς θυσίες στέφεται καθημερινά  με μοναδική επιτυχία, με μεγάλους τίτλους, τιμές τόσες όσες να την κατατάσσουν στις εξαιρέσεις και να προταθεί για το Βιβλίο Γκίνες για το πολυάριθμο  των βραβεύσεων. Την τιμή αυτή όμως την αρνήθηκε θέλοντας να την διεκδικήσει και πάλι  για την διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών
·              Εχει αναγορευθεί ακαδημαϊκός από ακαδημίες της Ιταλίας 1993, της Κορέας και επίτιμη Διδάκτωρ λογοτεχνίας στις ΗΠΑ. Είναι επίσημη αντιπρόσωπος και μέλος της Κλασσικής Ακαδημίας της Φλωρεντίας στην Ελλάδα, η οποία συνεργάζεται με την Ακαδημία Αθηνών. Το 1993 η σπουδαία αυτή Ακαδημία την αναγόρευσε επισήμως Ακαδημαϊκό  και το 1998 με εισήγηση του Προέδρου Χαν-Χι-Μπεκ αναγορεύεται από την Ομοσπονδία Ακαδημιών Κουλτούρας στη Σεούλ, επίτιμη Διδάκτωρ λογοτεχνίας για την διατριβή της «Λογοτεχνικός Λόγος» και οι προτάσεις της έτυχαν και  θερμής ανταπόκρισης από τον Πρόεδρο Ζακ Ντελόρ και για αυτήν την επιτυχία έλαβε γνώση η Βουλή των Ελλήνων.

·   Τιμήθηκε με τον τίτλο της Ακαδμαϊκού από την αρχαιότερη ακαδημία της ΡώμηςΤιβερίνα , προχθές της απενεμήθη ο τίτλος της Λέκτορος στο Πανεπισήμιο ----------------
·                 Ο σκοπός της ζωής της είναι δυναμογόνος γιατί πηγάζει από μέσα της, από τις δικές της ανάγκες από την εσωτερική, ψυχική και πνευματική της υπόσταση και βγαίνει στην επιφάνεια για να αγκαλιάσει όλους Εσάς, όλους Εμάς και να συνταιριαστεί και να φτάσει στον τελικό σκοπό της απεριόριστης ανάπτυξης της ανθρώπινης δυνατότητας.  Επιδιώκει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξάπλωση, την ενδυνάμωση και την επαναφορά στα παλαιά υψηλά βάθρα της ποίησης,  της λογοτεχνίας,  του πολιτισμού μας.  Διότι όπως όλοι γνωρίζουμε δεν αρκεί μόνο να φωνάζουμε για την έκκληση των ηθών,  την έκκληση της πνευματικής δημιουργίας της παιδείας,  της ιεράς λειτουργίας της Θέμιδος,  του θρησκευτικού και αγαθού συναισθήματος συμμετέχοντες ως μάζες σε πάσης φύσεως εκδηλώσεις, διεκδικήσεις,  διαμαρτυρίες.  Αυτήν την άλλη έκφραση ζωής  προωθεί και αγωνίζεται η λογοτέχνης Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα για να τονώσει τα κίνητρα της πνευματικής μας ανέλιξης,  της εγκεφαλικότερης δημιουργίας, διακρίνοντας τις μέλλουσες  συνέπειες που προοιωνίζουν οι πρακτικές του παρόντος, όπως άλλωστε λειτουργούν όλοι οι μεγάλοι πνευματικοί ηγέτες με τους οποίους συνεργάστηκε και συνεργάζεται.                                                                                       
Όλοι μαζί με πρωτοπόρο οδηγό την πρόεδρο Χρυσούλα Βαρβέρη  Βάρρα ας κρατήσουμε αστείρευτη τη ροή του χυμού του νου και της ψυχής και να εκφράσουμε την δημιουργική πνευματική μας φαντασία ανάλογα με τις απαιτήσεις των δύσκολων καιρών,  γιατί «οι τέχνες  δεν μπορούν να μας εγκαταλείψουν».  Πρέπει να παράγουμε πολιτισμό μες στη φυσική ροή που μας επιβάλλει ο χρόνος.
            Κλείνω γιατί υπερέβη του χρόνου που μου εδόθη και γιατί η γιορτή ανήκει κατ’ εξοχήν σε εσάς  που ήρθατε από μακριά για να τιμήσετε και να καταθέσετε  τις δικές σας μαρτυρίες για την άξια Πρόεδρό μας Χρυσούλα Βαρβερη-Βάρρα!!!!.
.

 ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΛΟΓΟΣ    
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ΜΠΑΤΑΛΙΑΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΒΕΡΗ-ΒΑΡΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ –ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεβαστοί Πατέρες


Εκλεκτοί καλεσμένοι

Αγαπητοί συνάδελφοι,Τριάντα ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται το έτος που διανύουμε από τότε που η Πρόεδρος και Ιδρύτρια των δύο Φορέων , της Διεθνούς Ακαδημίας Γραμμάτων Και Τεχνών “ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ” και της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΡΒΕΡΗ –ΒΑΡΡΑ, άρχισε τους πνευματικούς αγώνες στο Δήμο της Αθήνας με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των Δημάρχων. Η σύνδεση του ονόματος της με το δικό μου, έστω και σε περιορισμένο ρόλο, αποτελεί για μένα τιμή εδώ και 17 χρόνια τα οποία συνοδεύοντα με πολύ αγάπη και πολύμοχθη αφοσίωση.

Είναι αδύνατον να σας αναφέρω το πολυσχιδές έργο της μέσα σε μία σελίδα, όπως μου ορίσθηκε ρητά, αλλά σε τίτλους και επιγραμματικά θα προσπαθήσω και πάλι είναι βέβαιο ότι θα την αδικήσω.

• Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη του λόγου. Είναι πτυχιούχος Σκηνοθεσίας, Θεάτρου και Κινηματογράφου και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και ξένες γλώσσες.

• Οι πολύπλευροι αγώνες της δεν της άφησαν χρόνο να προβάλλει τα θεατρικά της έργα τα οποία θεωρούνται και κλασσικά του είδους τους.

• Δέκα πέντε χρόνια πρόσφερε ιδέες και έργο στην Π.Ε.Λ. (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών).

• Το 1985 μαζί με τον αείμνηστο Φοίβο Δέλφη συγκροτεί την Επιτροπή Λογοτεχνών «Θεά Αθηνά» της οποίας είναι και Πρόεδρος.

• Το ίδιο έτος αγωνίζεται και με την δημοσιογραφική της ικανότητα έπεισε τη Βουλή των Ελλήνων, να αποφασίσει να διακινηθεί το Βιβλίο στον λαό μας δια μέσου της Εργατικής Εστίας.

• Παράλληλα προσπαθεί να γίνει πράξη η ασφάλιση των λογοτεχνών και εκδίδει τις Λογοτεχνικές Ταυτότητες και παρέχει βοήθεια στην ιατρική τους περίθαλψη.

• Το 1987 συγκροτεί την Επιτροπή Αντιναρκωτικού Αγώνα των Λογοτεχνών και εφοδιάζει με πρωτοβουλία της την θεραπευτική κοινότητα « Ιθάκη» με 2500 βιβλία.

• Επάνδρωσε πάμπολλες βιβλιοθήκες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, 2000 βιβλία εστάλησαν στην Δανειστική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Μονς, 2500 στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, μεγάλος αριθμός στην Βιβλιοθήκη ΔΙΣ «Χαμόγελο Του Παιδιού», «ΚΕΘΕΑ», «Σύλλογος Παραπληγικών και Νεφροπαθών». Συνέβαλε στη συγκρότηση βιβλιοθηκών της Περιφέρειας, των Απόδημων Ελλήνων πολλών σχολείων και Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων.

• Τονίζει καθημερινά την μεγάλη σημασία που έχει για την χώρα η ίδρυση Εθνικού Τυπογραφείου και έχει καταθέσει τις προτάσεις της στη Βουλή των Ελλήνων από το 1992.

• Το 1993 ιδρύει την Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και ο σκοπός της είναι η προαγωγή της Ελληνικής λογοτεχνίας και καλλιτεχνικής γενικά δημιουργίας μέσα από την προβολή και προώθηση του έργου των πνευματικών δημιουργών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με την παροχή σ’ αυτούς κάθε μορφή συνδρομής, όπως η μετάφραση και η προβολή των νέων λογοτεχνικών δυνάμεων της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, αλλά και σ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

• Το 1993 άρχισε και η πολιτιστική της συνεργασία της με το ΓΕΕΘΑ επι αρχηγίας ΓΕΑ του αειμνήστου Αθανάσιου Σταθιά και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τους Αντιστρατήγους Ιωάννη Κακουδάκη, Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο , τον Διευθυντή της Ιστορίας Σρατού Νικόλαο Δεπάστα και πολλούς άλλους έχοντας στην διάθεση της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού όλο το Ιστορικό Αρχειακό υλικό της ΔΕΕΛ.

• Καθιέρωσε την σύγχρονη «Ολυμπιάδα Πολιτισμού», « Τα Μελίνεια Τρόπαια « στην μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, τα «Παναθήναια» την Ετήσια «Γιορτή των Ποιητών», η οποία γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με μεγάλη συμμετοχή του κοινού για ν’ απολαύσει και το μοναδικό έθιμο της ποιητικής μπομπονιέρας και τις εβδομαδιαίες Λογοτεχνικές ημερίδες στην κάθε φορά έδρα του Σωματείου.

• Τιμά τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, μεγάλες προσωπικότητες των Γραμμάτων Διεθνώς σε επίπεδο κρατών, έτος προβολής Ελλάδος Ιαπωνίας τιμώμενος διδάσκαλος ειρηνιστής Daisaku Ikenda , Ολυμπιακοί Αγώνες της Κίνας στους οποίους εκλήθη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στους οποίους έστειλε εκατοντάδες μετάλλια και διπλώματα συνεργαζόμενη με την διανόηση της Κίνας με εκπρόσωπο τον Jidi Majia , εθνικούς ποιητές, Συγγραφείς, Μουσικούς - Διον. Σολωμό, Παλαμά, Ελύτη , Βρεττάκο, Θεοδωράκη, Μότσαρτ – και πολλούς άλλους

• Διενεργεί Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης για την τρομοκρατία για τον οποίο της εστάλη πλακέτα με τους Δίδυμους Πύργους.

• Είναι μέλος της Δελφικής Ιδέας που εδρεύει στις Βρυξέλλες με πρωτεργάτες την Ισαβέλλα Μαράτου – Αργυράκη, τον Μαρσέλ Βουαζέν, τον αείμνηστο Γιάννη Κουτσοχέρα κ.α,

• Συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Φραγκφούρτης, αφιερωμένη στην Ελλάδα κατόπιν επισήμου προσκλήσεως του Σωματείου από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.Κ Ε.Β Ι).και χάρισε όλα τα βιβλία στις βιβλιοθήκες της Γερμανίας.

• Επιμελείται εξ ολοκλήρου την έκδοση Ανθολογιών «Γράμματα – Τέχνες – Πολιτισμός», «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ 2004», «Από την Κίνα στην Αγγλία » οι δύο μεταφρασμένες στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα με τη μεγάλη συνεισφορά της πρέσβειρας της Ελληνικής Λογοτεχνίας Κ Ισαβέλλας Μαράτου Αργυράκη .Οι Ανθολογίες αυτές ταξίδεψαν στις Βιβλιοθήκες όλου του Κόσμου και όχι μόνο και τα Παναθήναια 2004 καταχωρήθηκε και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

• Έχει στενή συνεργασία με το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού με στόχο την σύσφιξη και γνωριμία των Ελλήνων της Διασποράς (Συγγραφέων – Λογοτεχνών) για την πολιτιστική και πνευματική προβολή της χώρας μας έχοντας μεγάλο αντίκτυπο στην Τουριστική ανάπτυξη της Πατρίδος μας.

Συνεργάστηκε και Συνεργάζεται με:

-την ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΜΑΡΑΤΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ, η οποία δεν παραλείπει να ενημερώνει για όλες τις ενέργειες την Ευρωβουλή, τους Δημάρχους της Αθήνας, η επιστολή της στον Δήμαρχό μας Κ. Νικήτα Κακλαμάνη πιστεύω να μας διαβασθεί σήμερα, την Βουλή των Ελλήνων για το έργο αυτό της Προέδρου μας

- ΤΟΝ ΧΑΝ ΧΙ ΒΕΚ (ΚΟΡΕΑ), ΤΟΝ ΖΑΝ ΖΟΓΚ , ΤΣΑΝ ΧΙ (ΚΙΝΑ),ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ JOHN MISSET (ΑΓΓΛΙΑ), ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ- OULA FELBER- ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ ), ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΞΕΝΩΦΟΥ- ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΡΦΕΣΗΣ (ΚΑΝΑΔΑΣ), ΒΙΚΤΩΡ ΚΟΡΚΟΜΠΑ - MARIA DOLORES FERENTEZ - PILAR ALBERTI (ΙΣΠΑΝΙΑ),ΓΙΩΤΑ ΣΤΡΑΤΗ - TERENSIKA PEREIRA(USA ), ΓΙΟΥΛΙΚΑ ΜΑΣΤΡΥ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ) BIPLAB MAJUMDAR (ΙΝΔΙΑ), ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΡΟΔΑ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)), ΘΩΜΑΣ ΤΟΚΑΣ (ΕΛΒΕΤΙΑ), COURT ZVATEK (ΑΥΣΤΡΙΑ), CARLOS GASPAR, ARROUBA JOSE RODRIGES, ALVARO LOPES(ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ), DESSAKOU IKEDA- TOSHIMI HORIUCHI -N. KORIYAMA (ΙΑΠΩΝΙΑ), SALVATORE STATELO(ΣΙΚΕΛΙΑ),C. MEND-OOYO (ΜΟΓΓΟΛΙΑ), CARLA CRAUS(ΑΥΣΤΡΙΑ), MARGUIS DONK VELLA(MALTA), MANORANGAN DAS(ΙΝΔΙΑ), BIPLAMP MAJUMDAR(ΚΑΛΚΟΥΤΑ), VICTOR BOUZA(ΙΤΑΛΙΑ), , ZANG ZI(ΚΙΝΑ), HAN BACK YI(ΣΕΟΥΛ) και πολλούς άλλους .

• Εκδίδει ως κύριος συντάκτης πέντε χρόνια την εφημερίδα το Βυζαντινολόγου

καθηγητού Κων Τσιρπανλή. «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ»

• Το μεγάλο ποιητικό και πεζογραφικό της έργο έχει μεταφρασθεί από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και από την Αγγλική γλώσσα στην Ισπανική, Ιταλική, Γαλλική, Κινέζικη, Ρουμανική, Γερμανική, Μεξικανική διάλεκτο, από γνωστούς λογοτέχνες όλου του κόσμου. Φιλοσοφικά κείμενα έχουν μεταφρασθεί από την Μαντώ Κατσουλού, τον Ζανκ Χι, την Τερέσινκα Περεϊρα (ΗΠΑ) και άλλους μεταφραστές (λόγω της ιδιότητάς της ως μέλους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ακαδημιών Κουλτούρας). Είναι από τους πιο πολυμεταφρασμένους ποιητές της Ελλάδας και αυτό την καθιστά ποιήτρια όλου του κόσμου.

• Ο κύκλος των αγώνων της που συνεχίζεται με πίστη και αγάπη, με κάθε είδους άμετρους κόπους –και όχι χωρίς θυσίες στέφεται καθημερινά με μοναδική επιτυχία, με μεγάλους τίτλους, τιμές τόσες όσες να την κατατάσσουν στις εξαιρέσεις και να προταθεί για το Βιβλίο Γκίνες για το πολυάριθμο των βραβεύσεων. Την τιμή αυτή όμως την αρνήθηκε θέλοντας να την διεκδικήσει και πάλι για την διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών

• Εχει αναγορευθεί ακαδημαϊκός από ακαδημίες της Ιταλίας 1993, της Κορέας και επίτιμη Διδάκτωρ λογοτεχνίας στις ΗΠΑ. Είναι επίσημη αντιπρόσωπος και μέλος της Κλασσικής Ακαδημίας της Φλωρεντίας στην Ελλάδα, η οποία συνεργάζεται με την Ακαδημία Αθηνών. Το 1993 η σπουδαία αυτή Ακαδημία την αναγόρευσε επισήμως Ακαδημαϊκό και το 1998 με εισήγηση του Προέδρου Χαν-Χι-Μπεκ αναγορεύεται από την Ομοσπονδία Ακαδημιών Κουλτούρας στη Σεούλ, επίτιμη Διδάκτωρ λογοτεχνίας για την διατριβή της «Λογοτεχνικός Λόγος» και οι προτάσεις της έτυχαν και θερμής ανταπόκρισης από τον Πρόεδρο Ζακ Ντελόρ και για αυτήν την επιτυχία έλαβε γνώση η Βουλή των Ελλήνων.• Τιμήθηκε με τον τίτλο της Ακαδμαϊκού από την αρχαιότερη ακαδημία της ΡώμηςΤιβερίνα , προχθές της απενεμήθη ο τίτλος της Λέκτορος στο Πανεπισήμιο ----------------

• Ο σκοπός της ζωής της είναι δυναμογόνος γιατί πηγάζει από μέσα της, από τις δικές της ανάγκες από την εσωτερική, ψυχική και πνευματική της υπόσταση και βγαίνει στην επιφάνεια για να αγκαλιάσει όλους Εσάς, όλους Εμάς και να συνταιριαστεί και να φτάσει στον τελικό σκοπό της απεριόριστης ανάπτυξης της ανθρώπινης δυνατότητας. Επιδιώκει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξάπλωση, την ενδυνάμωση και την επαναφορά στα παλαιά υψηλά βάθρα της ποίησης, της λογοτεχνίας, του πολιτισμού μας. Διότι όπως όλοι γνωρίζουμε δεν αρκεί μόνο να φωνάζουμε για την έκκληση των ηθών, την έκκληση της πνευματικής δημιουργίας της παιδείας, της ιεράς λειτουργίας της Θέμιδος, του θρησκευτικού και αγαθού συναισθήματος συμμετέχοντες ως μάζες σε πάσης φύσεως εκδηλώσεις, διεκδικήσεις, διαμαρτυρίες. Αυτήν την άλλη έκφραση ζωής προωθεί και αγωνίζεται η λογοτέχνης Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα για να τονώσει τα κίνητρα της πνευματικής μας ανέλιξης, της εγκεφαλικότερης δημιουργίας, διακρίνοντας τις μέλλουσες συνέπειες που προοιωνίζουν οι πρακτικές του παρόντος, όπως άλλωστε λειτουργούν όλοι οι μεγάλοι πνευματικοί ηγέτες με τους οποίους συνεργάστηκε και συνεργάζεται.

Όλοι μαζί με πρωτοπόρο οδηγό την πρόεδρο Χρυσούλα Βαρβέρη Βάρρα ας κρατήσουμε αστείρευτη τη ροή του χυμού του νου και της ψυχής και να εκφράσουμε την δημιουργική πνευματική μας φαντασία ανάλογα με τις απαιτήσεις των δύσκολων καιρών, γιατί «οι τέχνες δεν μπορούν να μας εγκαταλείψουν». Πρέπει να παράγουμε πολιτισμό μες στη φυσική ροή που μας επιβάλλει ο χρόνος.

Κλείνω γιατί υπερέβη του χρόνου που μου εδόθη και γιατί η γιορτή ανήκει κατ’ εξοχήν σε εσάς που ήρθατε από μακριά για να τιμήσετε και να καταθέσετε τις δικές σας μαρτυρίες για την άξια Πρόεδρό μας Χρυσούλα Βαρβερη-Βάρρα!!!!.

.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ