Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008

6η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ 2008» 6th SPIRITUAL CULTURAL OLYMPIAD

                                      20th February 2008

              HONORED COUNTRY CHINA


            Ιn 20th Febrary of 2008 και παρά το τσουχτερό κρύο  the Founder and President of International Society of Greek Writers and Artists, Mrs. Chrissoula Varveri – Varra, has the leadership of the 6th Spiritual Cultural Olympiad “PANATHINAIA 2008”. She organized this festival για τα ανάψει την δάδα, να μεταλαμπαδεύσει την πνευματική   πολιτιστική επικοινωνία μεταξύ Ελλάδας –Κίνας-Commission και να φέρει στην μνήμη σε διεθνές επίπεδο, παραμονές Ολυμπιακών Αγώνων, Beijing 2008, τον πανάρχαιο Πολιτισμό τους αναπτύσσοντας την παράδοση τις Κινέζικης Ποίησης και την ανάγκη για την συναδέλφωση των Λαών διασφαλίζοντας την Ειρήνη και την προστασία του περιβάλλοντος.
        Τhis Forum έγινε in the Spiritual Centre of Municipality of Athens το οποίο στολίστηκε για την μέρα αυτή με το Qinghai Lake Poetry Declaration σε Αγγλική και Ελληνική Γλώσσα, στεφανωμένο με κλάδους Ελέας και φωτογραφίες του the first Qinghai Lake International Poetry Festival of China και τον Πρόεδρο Jidi Majia να το διαβάζει μπροστά στην Λίμνη Qinghai.
To περιεχόμενο   του Μανιφέστου αναγνώστηκε και μοιράστηκε σε έντυπο σ΄ όλους τους προσκεκλημένους.
       Η Πρόεδρος χαιρέτησε στην Ελληνική Γλώσσα  all the Spiritual Personalities of China, the Governor of Qinghai Province, the National Poet Jidi Majia o οποίος ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο της Ολυμπιάδας. Τhe Founder and President of International Society of Greek Writers and Artists, Mrs. Chrissoula VarveriVarra, διάβασε το βιογραφικό του Jidi Majia, ύμνησε τη μεγάλη του δράση και στάθηκε με σεβασμό στο ποιητικό του έργο που τον κατατάσσει   όχι μόνο National Poet of China αλλά Ποιητή όλου του κόσμου. Ακόμη απήγγειλε  ποίηση του η οποία καταχειροκροτήθηκε σε μετάφραση του  υιού της Στυλιανού –Βάρρα.
 Χαιρετισμό απηύθυνε στους:General Secretary Hu Jintao’ s for  the important  idea of theme: ”Man and Nature, a harmonious world” , Poet-Translator Yang Zong, Professor & Chair, Institute of World Literature, WABC Zhao Baisheng,  Associator of CWA Lifa Mo, Honary President of the Chinese Association Li Qing, Professor Roberto H.E.Oest, Secretary General of the Poetry Institute of China Tongwu Zhang, Vice Chairwoman Liao Lhu Lan MA, Poet, Critic & Translator Xu Weiferng  and to all Personalities of spirit- Culture  of China.
   
H  Aikaterini Vlachopanagiotou Batalia μίλησε εκτενώς για την επαρχία Qinghai για την μεγάλη επιτυχία που είχε σε διεθνές επίπεδο the first Qinghai Lake International Poetry Festival of China, την οργάνωση, τα μηνύματα  για τον ιερό σκοπό της Ποίησης στην ανθρώπινη Ζωή  και την ζεστή φιλοξενία όλου του Λαού της Κίνας . Έγινε αναφορά στην παρουσίαση της Ελλάδας με τον Ολυμπιακό  Ύμνο του Ελίτη στο Qinghai TV. Διαβεβαίωσε πως η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι μοναδική in Bejing 2008 και προέτρεψε τους καλεσμένους που θα επισκεφτούν το Πεκίνο να γνωρίσουν από κοντά την ξεχωριστή, την  γεμάτη ευτυχία, χαρά και  ομορφιά επαρχία   Qinghai, το λίκνο της Ποίησης και του τραγουδιού.


Την εκδήλωση από  την Ελλάδα χαιρέτησαν :
ο Πρόεδρος την Βουλής των Ελλήνων κ. Σιούφας,
ο εν ενεργεία Βουλευτής, εκπρόσωπος Μορφωτικών Σχέσεων  Εξωτερικού της Βουλής κ. Κων. Τζαβάρας
Ο Δήμαρχος της Αθήνας Κακλαμάνης
Ο Δρ. Πασχος
Ο Δρ. Μανώλης Μαραγκάκης
Religious and Political representatives
Ποιητές , Καλλιτέχνες από πολλά διαμερίσματα  της Χώρας  καθώς
Παρευρέθηκαν και πολίτες της Κίνας αφού επίσημα εκλήθη να παραστεί εκπρόσωπος της Κινεζικής Πρεσβείας . 
Από την Ευρωπαϊκή Ένωση
           Η 6η Πνευματική Πολιτιστική Ολυμπιάδα Παναθήναια 2008 της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών , Διανόησης & Επιστημών  η Πρόεδρος,  με το πολύπλευρο έργο της  κρατά την Πόρτα της Επικοινωνίας και της ανταλλαγής των  ιδεών μεταξύ των λαών του κόσμου Ανοιχτή,  ώστε να επιτευχθεί  η  παγκόσμια ειρήνη και η  καθίδρυση του ουμανισμού ως στάση ζωής.

The Founder & President                                                                The representative  in China
Chrissoula Varveri –Varra                                                       Aikaterini Vlachopanagiotou - 
                                                                                                                           Batalia