Σάββατο, 24 Μαρτίου 2007

ΔΕΕΛ - 26η Διεθνής Γιορτή Ποιητών (Ακαδημίας 50)


                           ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΑΤΑΛΙΑ
24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007
             

26η Διεθνής Γιορτή Ποιητών (Ακαδημίας 50)
Σεβαστοί Πατέρες,
Αξιότιμοι Καλεσμένοι,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,         Σας καλωσορίζουμε  και  σας ευχαριστούμε θερμά γιατί βρίσκεστε σήμερα παρόντες στην Ποίηση ,στην Τέχνη, στο πολιτιστικό κίνημα της ΔΕΕΛ, στο κίνημα που προτάσσει πάνω απ ΄όλα τον Άνθρωπο , την Ζωή, την Αδελφοσύνη, την Αγάπη.
         Το έργο της ΔΕΕΛ κάθε μέρα καταξιώνεται διεθνώς. Είναι σε όλους σας γνωστή  η δράση της τον  παρελθόντα χρόνο . Επιγραμματικά ανφέρω:
Ø      Την εκδήλωση για τα 250 χρόνια του Μότσαρτ προεκτινόμενη στην Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και σε άλλα μέρη της Ελλάδος και την απήχησή της σ΄ όλη την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Ø      Την συνεχιζόμενη συνεργασία με τους Ιάπωνες μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η εκδήλωση με την Ιαπωνία στα πλαίσια της προβολής της στην Ευρώπη και την ενημέρωση του Υπουργείου Πολιτισμού , Της Βουλής , του Ελληνικού και ξένου Τύπου.
Ø      Την  εκδήλωση για την παρουσίαση του ποιητικού έργου του Κρητικού Ελ- Κρης (Κώστα 
      Καρτσάκη) « ΩΔΕΣ ΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ «
Ø      Την εκδήλωση της παρουσίασης του πολύτιμου συγγραφικού έργου , Ακαδημαϊκού   
      Μανώλη Μαραγκάκη που σήμερα έχουμε την τιμή να τους  έχουμε και του δύο κοντά μας .
Ø       Οι μεγαλειώδεις όμως δραστηριότητες της ΔΕΕΛ επισφραγίστηκαν από μία επιτυχία 
   μεγαλύτερη όλων. Μια επιτυχία που σφράγισε τα Ελληνικά Γράμματα, που τίμησε όλη την 
   Ελλάδα . Ομιλώ για τη επιτυχία της σεβαστής Προέδρου μας,  Κας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΒΑΡΒΕΡΗ 
   –ΒΑΡΡΑ
 H  Ακαδημία Ποντιφισία Τιβερίνα, μια από τις Αρχαιότερες Ακαδημίες του Κόσμου , ιδρυθείσα το 1809 ως Ακαδημία Ελληνική και μετονομασθείσα το 1813 σε Ακαδημία Τιβερίνα,  έχει  σκοπό την προώθηση της Έρευνας, της  Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της Κλασσικής  Παιδείας, του Υψηλού Πνεύματος εν γένει.  Μετά την ανεξαρτησία της Ελλάδος βοήθησε στην δημιουργία της Ελληνικής Ακαδημίας , το έτος 1827. Μέλη της διετέλεσαν μεγάλες προσωπικότητες στους χώρους της Τέχνης ,του Πολιτισμού ,των επιστημών, της θρησκείας,  νομικά πρόσωπα , Φορείς, που άλλαξαν τις τύχες του Κόσμου ,από πολλές χώρες. 
Η Ακαδημία αυτή στα πλαίσια του εορτασμού των 195  χρόνων από την ίδρυσή της ,  το Σάββατο, στις  02 Δεκεμβρίου 2006, παρουσία Πολιτιστικών, Θρησκευτικών, Στρατιωτικών  Ιταλικών Αρχών και εκλεκτών Μελών της, τίμησε μια Ελληνίδα με δράση Παγκόσμια, με έργο πολυσχιδές σε όλους τους τομείς, στην Τέχνη , στα Γράμματα, στον Πολιτισμό , στην Ειρήνη , στον Άνθρωπο   και  την αναγόρευσε   Ακαδημαϊκό και  όχι μόνο .Την εξουσιοδότησε και ως  Εκπρόσωπο της, στη χώρα μας.
Είμαστε περήφανοι όχι μόνο εμείς που  στηρίζουμε το έργο σας , γιατί μας συμπαρασύρετε και εμάς σ΄ αυτή την μεγάλη διαδρομή, στην διαδρομή του συνεχούς αγώνα, αλλά και η Πατρίδα μας  για την οποία αφιερώσατε την ζωή σας.
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε να είστε πάντα καλά και από αυτό το βήμα του Δήμου Αθηναίων , το Πνευματικό σας Σπίτι, βεβαιώνουμε δημοσίως πως θα είμαστε συμπαραστάτες στο πολυσήμαντο έργο σας.
   ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΑ ! !!!!!!!!    

                                                                                             ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΛΟΓΟΣ         
                                             ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-   ΜΠΑΤΑΛΙΑ