Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2004

5η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ 2004"

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
Ζερβουδάκη 17, Άγιος Νικόλαος, Τ.Κ 10415, Αθήνα
Τηλ. 210 2833768 - 2840724, Φαξ. 210 7713764
E mail: kaba@electroklima.gr
22-12-2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών πραγματοποίησε την 5η Πολιτιστική Ολυμπιάδα «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ 2004» από τις 15 έως 17 Οκτωβρίου στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου της Αθήνας με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι υπερήφανη γιατί είναι η Πρώτη που τέλεσε Πνευματική Ολυμπιάδα στο χώρο της λογοτεχνίας και της τέχνης και με τη συντονισμένη δράση της κατάφερε να ενώσει τους λογοτέχνες όλου του κόσμου, τους πνευματικούς δημιουργούς, τους εκπροσώπους των γραμμάτων, της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού, για να εκφραστούν για το Ολυμπιακό Ιδεώδες του πνεύματος.
Για να το επιτύχει αυτό:
• Προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό ο οποίος δημοσιεύτηκε επί δύο έτη στον τύπο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού*-3+
• Εργάσθηκε σκληρά για να συγκεντρωθούν όλες οι συμμετοχές και επικύρωσε τον Διεθνή χαρακτήρα του διορίζοντας διακεκριμένη Επιτροπή με Πρόεδρο την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου των Βρυξελών κ.Ι. Μαράτου – Αργυράκη
• Συμπεριέλαβε τους επιλεγέντες επίσημα στο Ολυμπιακό Ανθολόγιο «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ 2004»
• Διένειμε το παραπάνω Ανθολόγιο στις Βιβλιοθήκες όλου του κόσμου μη εξαιρουμένης και αυτής της WIDENER LIBRARY of the Ηarvard College
( αριθ. Καταχώρισης 02138-10-08/2004)
• Κάλεσε όλους όσοι ήθελαν να παραστούν προσωπικά για να τιμήσουν την Ελλάδα και να εκπροσωπήσουν το έργο τους.
• Τίμησε τον Πατέρα της Λογοτεχνίας Κωστή Παλαμά με στέφανο Ελέας και με την απαγγελία του Ολυμπιακού Ύμνου παρουσία και πλήθος κόσμου.
• Ανέγνωσε η Πρόεδρος όλα τα ονόματα Ελλήνων και Ξένων που αναδείχθηκαν
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ παρουσία αντιπροσωπείας και του Υπουργείου Εξωτερικών.
Οι ξένοι διανοούμενοι και οι Απόδημοι Έλληνες που ήταν παρόντες διαφήμισαν την Χώρα μας με τα πιο προσφιλή σχόλια στον ξένο τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό.
Η 5η Πολιτιστική Ολυμπιάδα «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ 2004» & η Ανθολογία έχουν καταχωρηθεί σαν Ολυμπιακό βιβλίο στο Παγκόσμιο Ανθολόγιο πολυτελούς έκδοσης (750 σελίδων) που εξέδωσε το Ολυμπιακό έτος 2004 το Παγκόσμιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Διεθνών Ακαδημιών και Διεθνών λογοτεχνικών ενώσεων, οι οποίες το 1985 στην Κέρκυρα πραγματοποίησαν συνέδριο με την αείμνηστο Μ. Μερκούρη.
Για όλες αυτές τις δραστηριότητες και όχι μόνο η Δ.Ε.Ε.Λ. διεκδικεί από την Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Πολιτισμού την αναγνώριση της πατρότητας της Πνευματικής Ολυμπιάδας στο χώρο της Λογοτεχνίας & της Τέχνης για το έτος 2004.
Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες, διατελούμε.


Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Χρ. Βαρβέρη Βάρρα Αικ. Βλαχοπαναγιώτου
-Μπατάλια

Κοινοποίηση
1. ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
3. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
4. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
6. ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΞΕΝΟ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ